Za namestnico predsednika je bila na seji OU UM soglasno izvoljena Natalija Vid Kaloh

Dne 27. maja 2021 je na Univerzi v Mariboru potekala 3. redna seja Upravnega odbora Univerze v Mariboru.

Člani Upravnega odbora so se seznanili z določenimi še odprtimi zadevami, ki so v izvrševanju iz predhodne seje. V nadaljevanju je Upravni odbor Univerze v Mariboru na podlagi 4. odstavka 9. člena Odloka o preoblikovanju Univerze v Mariboru ter 274. čl. Statuta UM izvoli predsednika in njegovega namestnika tako, da se izvoli predsednika izmed predstavnikov visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev in visokošolskih sodelavcev, namestnika predsednika pa izmed predstavnikov ustanovitelja univerze ali nasprotno. Za namestnico predsednika je bila soglasno na seji UO UM izvoljena izr. prof. ddr. Natalija Vid Kaloh – predstavnica ustanovitelja.

Kljub obsežnemu gradivu še vedno niso jasne vse podrobnosti

V nadaljevanju je Upravni odbor potrdil Cenik za izplačilo avtorskih in podjemnih pogodb za izvedbo pedagoškega procesa na članicah UM za študijsko leto 2021/2022.

Upravni odbor Univerze v Mariboru je obravnaval gradivo dostavljeno s strani Ekonomsko-poslovne fakultete na temo Nepremičnine v uporabi Ekonomsko-poslovne fakultete UM. Člani Upravnega odbora Univerze v Mariboru so po razpravi ugotovili, da kljub obsežnemu gradivu še vedno niso jasne vse podrobnosti, zato je UO UM pozval Ekonomsko-poslovno fakulteto UM k dopolnitvi gradiva v sodelovanju s strokovnimi službami rektorata UM.

Na podlagi prošnje je možna oprostitev najemnine za čas koronavirusa

Upravni odbor UM je pooblastil rektorja za UM, dekane za članice ter direktorja ŠD oz. ravnatelja UKM za druge članice UM, da lahko posamezne najemnike poslovnih prostorov in lokalov na podlagi podane prošnje oprostijo oziroma znižajo višino plačila najemnine za čas veljavnosti Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji in s tem povezanih ukrepov zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 ob pogojih, da predpisane omejitve vplivajo na obseg izvajanja dejavnosti najemnikov in da svojo dejavnost pretežno opravljajo za zaposlene in študente UM. V zadnji točki, ki so jo člani UO UM obravnavali, je bila imenovana tudi nova članica Komisije za pritožbe študentov UM, in sicer prorektorica prof. dr. Janja Hojnik.

Oddaj komentar