Poskrbite za sproščene prvomajske praznike, boste tudi vi odprli sezono žara?

FOTO: Pixabay.com

Bližajo se prvomajski prazniki in v zraku že diši po prihajajočem poletju. V tem času pogosto na plano potegnemo domač žar in preizkusimo, če še vedno deluje tako kot mora. To je tudi čas, ko nas ponavadi sončni dnevi kar vabijo v naravo in na raziskovanje skritih kotičkov v naši okolici. Že veste, kako boste vi preživeli praznične dni?

Spodaj smo za vas zbrali nekaj nasvetov, kako se »opremiti«, da bodo prvomajske počitnice zares brezskrbne.

Da bodo prvi letošnji pikniki uspeli

Letos še ne bo tradicionalnih prvomajskih kresovanj, zato si lahko okusen piknik pripravimo sami v ožjem družinskem ali prijateljskem krogu. Zakaj ne bi pustili proste poti domišljiji in pripravili vseh tistih barvitih receptov, po katerih se vam cedijo sline zadnje mesece? V megamarketu mariborskem Europarku najdete bogato ponudbo vsega, kar potrebujete za popoln piknik. V megamarketu Interspar vas čaka vas pestra izbira priboljškov, ki na pikniku ne smejo manjkati, v prodajalnah Baby Center in 1001 Dar pa najrazličnejši rekviziti za otroško zabavo.

V Europarkovih športnih prodajalnah boste medtem našli širok nabor pripomočkov za športne aktivnosti vseh vrst. Ne pozabite, pikniki so sicer zelo spontani dogodki, vseeno pa se velja prej dobro pripraviti, da se boste na pikniku lahko res sprostili in uživali v dobri družbi.

Izleti po skritih kotičkih Slovenije

Prihajajoči dnevi so tudi kot nalašč za izlete v bližnjo okolico in odkrivanje biserov naše države. Preden se odpravimo na izlet, pa je vseeno dobro preveriti vremensko napoved, saj muhastega aprila še ni konec. Še posebej če načrtujemo daljše pohode ali obisk gora, je priporočljivo, da v svoj nahrbtnik dodamo dovolj rezervnih oblačil in vsaj še en par obutve. V prodajalnah Hervis, Adidas, Champion in Sport Vision najdete pestro ponudbo pohodniških oblačil in vseh drugih pripomočkov, ki jih potrebujete za prijetno in varno preživljanje časa v naravi.

Po par udobnih superg ali pravih pohodniških čevljev pa se lahko odpravite v prodajalne Geox, Mass, Office Shoes, Ecco, CCC, Buzz ali Humanic. Nikoli ne veste, kje vas ujame dež, zato so kakovostna obutev, nepremočljiva jakna in topla oblačila v nahrbtniku ključnega pomena. Naj sije sonce ali pada dež, prvomajski prazniki so čas za sproščene trenutke in drobne užitke. Tudi take, kot je recimo odlična kavica na terasi kavarne Caffeteria, okusno kosilo na terasi Restavracije Interspar ali vrhunska sladica v slaščičarni Teta Frida. V teh dneh si privoščite vse tisto, za kar vam drugače zmanjkuje časa!

Oddaj komentar