Nova predsednica sveta Zavoda za turizem Maribor je Neva Pipan

FOTO: Pixabay

Danes je bila prva, konstitutivna seja sveta Zavoda za turizem Maribor za mandatno obdobje 2020-2024.

Med drugim sta bila na njenem dnevnem redu imenovanje predsednika in namestnika sveta Zavoda: za predsednico je bila imenovana Neva Pipan, koordinatorka v kabinetu župana MO Maribor, za njeno namestnico pa mestna svetnica Melita Petelin.

Dva kandidata in za direktorsko mesto

Na seji so obravnavali tudi nadaljnji postopek izbire direktorja Zavoda. Po tem, ko je komisija za pregled prijav na javni razpis za direktorja Zavoda svoje delo zaključila v petek, 11. decembra 2020, se je svet Zavoda danes odločil, da se bosta kandidata Martina Rauter in Jure Struc članom sveta Zavoda predstavila na naslednji seji sveta Zavoda.

Neva Pipan, nova predsednica sveta Zavoda za turizem Maribor: »Za uspešne turistične zgodbe je odločilno povezovanje ljudi, organizacij in raznolikih področij njihovega delovanja. Z bogatimi delovnimi izkušnjami, tudi v turističnem gospodarstvu, in trenutno vpetostjo v številne projekte MO Maribor bo moje vodilo pri predsedovanju svetu Zavoda za turizem Maribor usklajeno delovanje turističnih deležnikov. Naš cilj je maksimalno izkoristiti turistične potenciale Maribora, s poudarkom na športnem in kulturnem turizmu. S pomembnimi spremembami in prenovami, ki se dogajajo v mestu, bo Maribor napredoval tudi na turističnem področju. Skupaj z mestno oblastjo, strokovno javnostjo in kakovostnimi ponudniki bomo ustvarjali pogoje za razvoj Maribora kot turistične destinacije za še tako zahtevnega obiskovalca, najsi je to umetniški kritik, vinski sommelier, vrhunski športnik ali mednarodni poslovnež. Posebno pozornost bomo namenili vključevanju prebivalcev, ki predstavljajo obraz in značaj našega mesta.«

Oddaj komentar