Spust Božičkov z vrha pediatrične klinike

Tudi letos so se Božički spustili z vrha Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor in obiskali otroke po bolniških sobah ter jim prinesli darila. Na pomoč so jim prišli glasbeniki, sodelavci znane radijske postaje, Jamarska zveza Slovenije ter seveda osebje Pediatrične klinike z v. d. direktorjem Jernejem Dolinškom na čelu. Otrokom, ki morajo predpraznične dneve preležati dneve na kliniki, pa so pričarali nasmeh in dobro voljo.

Takole so se spustili Božički po steni mariborske pediatrične klinike in poželi val navdušenja tako pri otrocih v kliniki kot tudi tistih, ki so jih pričakali na pločniku pred zgradbo.

V družbi znanih obrazov z glasbenih odrov so nato odšli v kliniko po sobah in razdelili darila. Mi smo ujeli dekleta iz skupine Bepop, ki so ponovno združene rade priskočile na pomoč Božičkom pri obisku malih bolnikov.

S takšno gesto, ki je razveselila otroke, ki morajo zdaj žal biti v bolnišnici, pa je zadovoljen v. d. predstojnika Klinike za pediatrijo UKC Maribor Jernej Dolinšek, ki pravi, da se ob tem otroci zagotovo boljše počutijo.

Oddaj komentar