V Mariboru to soboto že 6. festival dojenja

FOTO: pixabay.com

Že šesti Festival Dojiva.se letos v vrsti slovenskih krajev s sporočilom, da je zaupanje vase ključnega pomena ob vstopu v starševstvo.

Ob svetovnem dnevu dojenja boto soboto, 3. avgusta, v Mariboru potekal festival Dojiva.se in bo namenjen pomoči in informiranju nosečnic o dojenju in o podpori doječim mamam pri premagovanju številnih težav, ki so realna plat materinstva.

“Festival je srečanje med nosečnicami in mamami. To je prenos izkušenj in znanja o dojenju, porodu, starševstvu. Ker je veliko tega znanja izgubljeno in ker se preveč zanašamo na tehnične rešitve (pri dojenju in porodu), ter izgubljamo stik z naravo, je namen festivala medsebojna podpora, da obnovimo znanje, ki je že v nas in smo ga pozabili,” so zapisali na spletni strani Dojiva.se. Mnoge mame se srečajo s težavami pri dojenju, zato prenekatera odneha. V družbi namreč velja, da ima dojenje enakovredno alternativo: to so dodatki oziroma adaptirano mleko. Kar je legitinma izbira in odločitev vsake mame posebej. “V skupnosti Dojiva.se pa smo tudi zaradi lastnih izkušenj in težav z dojenjem prepričane, da je takšna odločitev bistveno bolj redka, če je mama deležna podpore, nasvetov in spodbude, da premaga različne začetne težave in vztraja z dojenjem. V skupnosti Dojiva.se smo z nasveti, s podporo in s spodbudo pomagale več kot 15.000 mamam. Prepričane smo, da vsaka mama, ki si želi in ima dovolj podpore, zmore,” pravijo organizatorke dogodka.

Letošnji festival z geslom “Zaupam si”

“Z letošnjo temo festivala “Zaupam si” želimo opozoriti na to, da so težave, s katerimi se soočajo doječe matere, vsakdanje in bi velikokrat rešitve bile preprostejše, če bi matere imele več zaupanja vase,” pišejo na Dojiva.se.  Zato javno govorimo o težavah in izzivih materinstva, da bodo svoje težave prepoznale tudi skozi izkušnje drugih mam ter dobile pogum in praktične nasvete, kako jih premagati. “Ko enkrat vrnemo zaupanje vase, je tudi odločanje in prevzemanje odgovornosti veliko lažje. To vpliva na samozavest žensk, ki se nemalokrat soočajo z občutki krivde; tudi zaradi pomanjkanja zaupanja vase,” še pravijo.

V Mariboru bo festival potekal v Mestnem parku pri paviljunu, od 9. ure dalje. Podrobnosti programa najdete tukaj.

Oddaj komentar