Mariborski sodnik osumljen zalezovanja?

Po poročanju nekaterih medijev naj bi bil mariborski sodnik osumljen zalezovanja. Kriminalisti PU Maribor so medtem sporočili, da tovrstno kaznivo dejanje obravnavajo in da je osumljeni moški iz Maribora.

Osumljeni je bil nekaj časa v razmerju z žensko. Po naznanjeni nameri o prekinitvi razmerja, je osumljeni na različne načine poskušal pri oškodovanki doseči, da bi z njim razmerje nadaljevala,” so sporočili iz PU Maribor.

Moški je v njunih medsebojnih kontaktih izvršil vse znake očitanega kaznivega dejanja (kaz. dejanje zalezovanja po 134.a členu KZ) in tako pri oškodovanki povzročil prestrašenost in ogroženost, zaradi česar je slednja zoper njega podala predlog za pregon kaznivega dejanja.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Policisti so osumljenemu 20. decembra odvzeli prostost in odredili pridržanje, zaradi zbiranja dokazov in izvedbe nujnih procesnih opravil v predkazenskem postopku. Med drugim so opravili tudi hišne preiskave na domu in v službenih prostorih, kjer je osumljeni tudi zaposlen. Zoper moškega bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Za kaznivo dejanje zalezovanja pa je sicer zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do dveh let.

Po informacijah nekaterih medijev naj bi osumljeni bil višji sodnik Stanko Omerzu, sicer predsednik Delovnega sodišča v Mariboru.

Oddaj komentar