FOTO: Mladi mariborski hokejisti in smučarji na zimske Mednarodne igre šolarjev

Mladi hokejisti in smučarji se odpravljajo na zimske Mednarodne igre šolarjev v Lake Placid. Kar sedemnajst hokejistov in smučarjev bo v Ameriki zastopalo barve Maribora.

Gre za edinstveno tekmovanje, nekakšne olimpijske igre za kategorijo U15 /U16. Posebnost tekmovanja je, da športniki ne zastopajo matičnih klubov ali reprezentance ampak svoja mesta. V ameriški Lake Placid bo odpotovala 21-članska delegacija.

Sicer pa je Maribor eno izmed mest ustanoviteljic in se tekmovanj redno udeležuje. Spremljali jih bodo trije trenerji in vodja delegacije. Glavni namen iger je druženje in spoznavanje med mladimi. Tokrat se bodo srečali mladi iz 33 mest iz 14 držav. Po besedah vodje delegacije Iztoka Kvasa iz Športne zveze Maribor, posebnih kvalifikacij za nastop ni, vsaka izmed držav članic pa izbere svoje najboljše predstavnike mesta iz različnih športnih klubov.

Tekmovanje že vsi nestrpno pričakujejo. Štirinajst mladih hokejistov in trije smučarji upajo na čim boljše uvrstitve in pravijo, da se bodo potrudili po svojih najboljših močeh.

Več v Občinskem informatorju, danes ob 18.30, na BK TV. 

 

Oddaj komentar