Maribor gosti mednarodno kegljaško prvenstvo Lokos open 2018

Ines Maričić, aktualna svetovna prvakinja med otvoritvenimi lučaji na Lokos open 2018. Foto: M. Pigac

V mariborskem Kegljaškem klubu Lokomotiva v teh dneh gostijo mednarodni turnir Lokos Open 2018. Na tritedenskem tekmovanju v disciplini 120 lučajev posamezno se bo pomerilo približno 100 športnikov in športnic. Aktualna svetovna prvakinja Ines Maričić pa je že prvi dan postregla z novim rekordom proge.

Čast slovesne otvoritve in prve tekmovalne preizkušnje v Mariboru je pripadla aktualni svetovni prvakinji Maričićevi, ki je že prvi dan postregla z novim rekordom proge KK Lokotiva. 653 klinov. “Vsi govorijo o rekordu kegljanja, ampak jaz ne želim o tem govoriti. Ne maram tega, ne samo zdaj, ampak tudi drugače ne maram govoriti o rekordih. Poskusim pač najboljše kot zmorem odigrat in potem, če pade, pade, če ne, bo drugič,” je bila skromna rekorderka.

Rekorderja kegljišča KK Lokomotiva Maribor: Ines Maričić (Victoria Bamberg) – 653 in Igor Skaza (Lokomotiva Maribor) – 630. Vir: Facebook KK Lokomotiva Maribor.

Tekmovanje se je tako začelo z zvenečimi imeni, na kar so bili še posebej ponosni organizatorji. Slavnostno otvoritev sta opravila predsednik KK Lokomotiva Milan Mikl in predsednik Športne zveze Maribor Tomaž Barada. Oba sta poudarila, da je mednarodni turnir pomembna pridobitev za mesto. Na eni strani, ker sodi v nabor programov Evropsko mesto športa 2018, na drugi pa tudi zaradi kegljaške tradicije v Mariboru. Klub Lokomotiva letos obeležuje 66 let delovanja, zato so posebej ponosni, da jim je uspelo pripraviti turnir, kjer se bo v 12 tekmovalnih dneh (do 9. septembra) dokazovalo približno 100 vrhunskih kegljačev in kegljačic. Med atrakcijami za domačine pa poudarjajo to nedeljo (26. avgusta), ko bo nastopila celotna ekipa aktualnih državnih prvakov, to je ekipa Konstruktorja.

Oddaj komentar