VIDEO: Jutri bodo za eno uro ugasnili luči Maribora

To soboto bo zaznamovala tudi Ura za Zemljo. Mednarodni, osveščevalni projekt opozarjanja na podnebne spremembe, v katerem sodeluje več kot 180 držav in še mnogo več mest, med njimi tudi Maribor. V znak skrbi za okolje bodo na 18 ulicah desnega in levega brega Drave za eno uro ugasnile luči.

Mestna občina Maribor se skupaj z ostalimi občinami v Sloveniji in po svetu tudi letos pridružuje globalni akciji opozarjanja na podnebne spremembe v organizaciji neprofitnega sklada World Wide Fund for Nature (WWF). Earth Hour ali Ura za Zemljo bo letos potekala že enajsto leto zapored. Letošnji slogan akcije je Poveži se z Zemljo! Namen projekta je opozarjati na upoštevanje podnebnih sprememb v družbeni, gospodarski in okoljski politiki ter sprejemanje ukrepov, ki bodo pripomogli k ublažitvi ali prilagajanju na podnebne spremembe. Ljudi naj bi k razmisleku spodbudili z ugašanjem luči. Podrobnosti v video izjavi župana MO Maribor Andreja Fištravca.

18 ulic bo v temi
Javno podjetje Nigrad, ki v MO Maribor upravlja z javno razsvetljavo, bo jutri, 24. marca, od 20.30 do 21.30 ugasnilo luči na naslednjih ulicah:
Desni breg reke Drave: Tržaška cesta (okoli podjetja Swaty do podjetja Baumax), del Ljubljanske ulice, na Igriški ulici, v Borovi vasi, na delu ulice Proletarskih brigad, na Dravograjski cesti od ulice Proletarskih brigad do Lackove ceste in na Titovi ulici (od Titovega mostu do Linhartove ulice).
Levi breg reke Drave: Titov most, del ulice Kneza Koclja in center mesta z Gosposko ulico, Slovensko ulico, Jurčičevo ulico, Vetrinjsko ulico, Mladinsko ulico, Gregorčičevo ulico, Slomškovim trgom ter Tomšičevo ulico.

Oddaj komentar