Mesec dni pila samo vodo in čaj

42-letna Britanka Sarah se je po številnih poročilih o pomembnosti pitja vode odločila za eksperiment: mesec dni je pila samo vodo in čaj. Tako je dnevno spila tri litre tekočine. Glavoboli so izzveneli, prebava se ji je izboljšala, najbolj pa jo je šokiral odsev v ogledalu: videti je bila 10 let mlajša.

Potem ko ni več vedela kako naj se reši glavobolov in slabe prebave, se je odločila da bo mesec dni pila samo vodo čaj. Čaj je dodala, ker naj bi bilo znanstveno dokazano, da manjše količine kofeina, ki jih najdemo v čajih (zelenih, črnih…) ne povzročajo dehidracije in ostalih možnih neželenih učinkov, ki naj bi jih povzročalo prekomerno pitje kave ali energijskih napitkov (npr. povišan krvni tlak).

Vir: Wikipedia
Vir: Wikipedia

Le eden od petih spije dovolj tekočine
Da voda v organizmu “dela čudeže” smo že vsi slišali, a le eden od petih se tega dejansko zaveda. Po nekaterih priporočilih, naj bi vsaka odrasla oseba spila tri decilitre tekočine na deset kilogramov telesne mase. Če se tudi vi odločite za “vodni preizkus”, bodite pozorni na naslednje simptome:
– že po nekaj dneh bodo vaše ledvice začele bolj aktivno delovati, zato boste večkrat dnevno odšli na malo potrebo
– urin bo imel vse manj vonja in bo vse bolj svetle barve
– koža na obrazu in po telesu bo bolj napeta, gubice bodo manj vidne
– dlje časa boste lahko budni in zbrani med delom ali učenjem.

Oddaj komentar