V UKC Maribor zaradi gripe omejili obiske na vseh oddelkih

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor

“Zaradi povečanega števila virusnih obolenj dihal in pojava gripe, z današnjim dnem omejujemo obiske na vseh oddelkih Univerzitetno kliničnega centra (UKC) Maribor na eno zdravo osebo,” so sporočili iz UKC Maribor.

V UKC Maribor  naprošajo, da osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi boleznimi ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. V kolikor obiskovalec ni povsem zdrav, obisk pa je neodložljiv, se je potrebno pred obiskom oglasiti pri zdravstvenem osebju na oddelku. “Pred vstopom v bolniško sobo je potrebno umiti ali razkužiti roke, prav tako tudi ob odhodu,” so zapisali.

Obiske v porodnišnici priporočamo le možu oz. partnerju, izključno v času obiskov od ponedeljka do petka od 10.30 – 11.30 in 16.00 – 17.00, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 14.00 do 15.00.

Obiskovalce naprošamo, da ob obisku upoštevajo navodila zdravstvenih delavcev, upoštevajo uvedene ukrepe in omejitev obiskov, ter tako pripomorejo k omejitvi širjenja respiratornih virusov. Omejitev obiskov velja do preklica,” še dodajajo.

Oddaj komentar