Svet UKC Maribor od vodstva pričakuje konkretne ukrepe za izravnavo poslovanja

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor

Ker članom sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor danes poteče mandat, se bodo popoldne sestali še na zadnji seji v tem mandatu in pretresli trenutne razmere v drugi največji bolnišnici v Sloveniji. Od vodstva pričakujejo konkretne ukrepe za izravnavo poslovanja, ki v prvi polovici leta kaže že 5,3 milijona evrov izgube.

Predsednik sveta zavoda Ljubo Germič pravi, da želijo jasne in odločne odgovore vodstva glede stanja v bolnišnici in možnih rešitev za težave. Medtem ko je bil novi direktor kliničnega centra Vojko Flis na zadnji seji sveta zavoda julija šele nekaj dni na položaju, je zdaj preteklo že dovolj časa za pripravo konkretnejših odgovorov. Tako bodo na današnji seji med drugim obravnavali poročilo o poslovanju UKC Maribor v prvih šestih mesecih letošnjega leta, sanacijski načrt za pokrivanje primanjkljaja in pregled ukrepov za zmanjšanje čakalnih vrst.

Položaj nikakor ni lahek, saj je UKC Maribor že do konca aprila ustvaril za dobrih 3,5 milijona evrov izgube. Kot izhaja iz gradiva za današnjo sejo, se je izguba do konca junija povišala že na 5,3 milijona evrov, do konca letošnjega leta pa naj bi dosegla 10,5 milijona evrov.

“Zadeva je resna, ne smemo po nepotrebnem izgubljati časa, zato bomo ustanovno sejo nove sestave sveta zavoda sklicali že prvi dan njihovega mandata,” je povedal Germič. Ustanovna seja novega sveta zavoda je tako napovedana že v torek.

Vlada je v svet UKC Maribor v novem štiriletnem mandatu imenovala Mirka Stoparja, Barbaro Tiselj, Ljuba Germiča, Draga Naberšnika, Stanislavo Naterer in Simona Trpina. Prva dva sta nova obraza, medtem ko so ostali štirje že člani sveta zavoda v dosedanji sestavi.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) bo poslej v svetu zavoda zastopala Suzana Jarc, Mestno občino Maribor še naprej Vilibald Premzl, zaposlene v UKC Maribor pa poleg Mitje Hojsa še Mojca Dobnik in Lucija Kuder.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar