Novorojenčki bodo lažje dihali

Danes so v Kliniki za pediatrijo UKC Maribor prejeli donatorska sredstva za nakup aparata, ki omogoča podporo dihanju – CPAP (»continuous positive airway pressure«). Dva tisoč evrov jim je podarilo podjetje Energija plus. 

klinika-za-pediatrijo-ukc-maribor-donacija-za-aparat-za-dihanje-2

Podjetje Energija plus je danes predalo donacijo Kliniki za pediatrijo UKC Maribor v višini 2.000,00 EUR.  Gre za napravo, ki bo omogočila podporo dihanju na način vzdrževanja pozitivnega tlaka v zgornjih dihalih, in ga nujno potrebujejo za zdravljenje najhuje bolnih novorojencev na Enoti za intenzivno nego in terapijo.

V Energiji plus se po besedah direktorja Bojana Horvata zavedajo družbene odgovornosti ter pomembnosti pomagati sočloveku.  »Naši kupci so pri nas vedno na prvem mestu. Cenimo njihovo zvestobo, veselimo se njihovih uspehov, prav tako pa jim na različne načine pomagamo takrat, ko nas najbolj potrebujejo. Družbena odgovornost zato za nas ni projekt, temveč del poslanstva,« je dejal Horvat.

Donacijo je prevzela predstojnica Klinike za pediatrijo UKC Maribor Nataša Marčun-Varda. Ob prevzemu donacije se je v imenu UKC Maribor zahvalila podjetju Energija plus iz Maribora in pojasnila: “Donatorska sredstva bom namenili za nabavo aparata, ki omogoča podporo dihanju – CPAP (»continuous positive airway pressure«). Nujno je potrebujemo za zdravljenje najhuje bolnih novorojencev na Enoti za intenzivno nego in terapijo. Z donacijo,  ki nam jo namenja Energija plus in z do sedaj zbranimi sredstvi, nam bo za nakup zmanjkalo še samo okoli 2000 eurov.”

Oddaj komentar