Mariborčanka Vesna Kaloh prejela naziv Moja zdravnica 2019

Vesna Kaloh. Vir: Facebook VBO - Digitalno zobozdravstvo

S slavnostno podelitvijo priznanj se je danes zaključila 23. akcija Moj zdravnik, ki je potekala v organizaciji revije Viva. Največ glasov bralk in bralcev in s tem naziv Moja zdravnica 2019 je prejela doktorica dentalne medicine, specialistka čeljustne in zobne ortopedije Vesna Kaloh, so sporočili iz revije Viva.

“Strokovnih veščin se je vedno možno priučiti; prijaznost, simpatičnost in pozitivizem pa črpa vsakdo v sebi. V naši ordinaciji vsi, od prvega do zadnjega, dajemo pacientom vedeti, da so za nas najpomembnejši, in tako se do njih tudi vedemo,” so besede Moje zdravnice leta 2019 navedli organizatorji.

Nagrajenka je opozorila, da so prav pri ortodontskem zdravljenju čakalne vrste nerazumljivo dolge in da v Sloveniji na ortodontski aparat čaka kar 14.000 otrok. Na Štajerskem otroci čakajo celo več kot osem let.

Na prireditvi v Ljubljani so podelili tudi naziv Moj družinski zdravnik, ki ga je prejel zdravnik splošne medicine Jurica Ferenčina iz Zdravstvenega doma Ljutomer, naziv Moja pediatrinja pa Ksenija Kozorog iz sevniške bolnišnice.

Naziv Moj ginekolog je šel v roke ginekologu in porodničarju Aleksandru Merlu iz postojnske porodnišnice, naziv Moja onkologinja pa je šel v roke zdravnici interne in internistične onkologije Vesni Ribarič Zupanc iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Prejemnik naziva Moj zobozdravnik je Rene Male, ki ima zobno ordinacijo s koncesijo v Mariboru. V kategoriji Moj specialist leta je naziv prejel ortoped Bogdan Ambrožič iz ortopedske bolnišnice Valdoltra.

Častni gost in govorec na prireditvi je bil predsednik vlade Marjan Šarec, ki je povedal, da je večer namenjen predvsem nagrajencem, “ki so se izkazali ne kot bogovi v belem, ne kot tisti, ki lahko odločajo o našem življenju ali smrti, ne kot tisti, ki se jih spomnimo, ko je že dovolj hudo, ampak predvsem kot ljudje”. Izpostavil je, da je tudi sam s pokojnimi starši sedel po čakalnicah in celo noč presedel na urgenci ter da “je bilo takrat največ vredno, da ste ali so bili tisti zdravniki ljudje”.

Dodal je, da je “treba marsikaj izboljšati tudi pri količnikih, razredih, plačah”, da “nihče ni čisto zadovoljen s svojim statusom” ter da “nihče ne more imeti vsega, kar si želi”, ampak želimo si vsi, ki smo ali bomo pacienti, da bomo dobili “toplo besedo, toplo dlan in človečnost”. Obljubil je, da se bosta za vse drugo z ministrom za zdravje trudila. A dodal je, da “več kot tega ne moreva”, tako kot “vi ne morete vedno obljubiti, da se bo vsak pozdravil, dajete pa vsak dan vse od sebe”.

Dogodek so popestrili pevski zbor medicinske fakultete Cor, Matevž Šalehar Hamo in Peter Dekleva.

Kot so še sporočili iz revije, se je v 23 letih že več tisoč ljudi zahvalilo prek 2000 zdravnikom za dober, spoštljiv in človeški odnos v zdravniški ordinaciji. To pa je tudi namen akcije Moj zdravnik, ki je opomnik, da ima bolnik največ možnosti za kakovostno življenje in zdravje v partnerskem odnosu s svojim zdravnikom, ki ni le strokovnjak, temveč predvsem človek.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar