K nam prispelo še osem italijanskih zdravstvenih delavcev, čakajo še na enega

Slika je simbolična. Vir: Pixabay

V Slovenijo pripotovalo še osem zdravstvenih delavcev italijanske vojske. Ti bodo pomagali pri oskrbi covidnih bolnikov v UKC Ljubljana.

Po navedbah Morsa so z dvodnevno zamudo zaradi vremena pristali okoli 12.25 na vojaškem delu brniškega letališča. Šest zdravstvenih delavcev, ki so prispeli v nedeljo, bo v UKC začelo delati v sredo. Vsi zdravstveni delavci italijanske vojske bodo nastanjeni v Ljubljani.

Razporedili jih bodo v pet mešanih slovensko-italijanskih ekip

Kot so pojasnili na ministrstvu za obrambo, se je šest zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki so v Slovenijo prispeli v nedeljo, v ponedeljek pripravljalo na začetek dela v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana. Za danes pa je bilo predvideno oblikovanje skupin, in sicer bodo pet italijanskih zdravnikov in 10 zdravstvenih tehnikov ter diplomiranih medicinskih sester razporedili v pet šestčlanskih mešanih slovensko-italijanskih ekip. V Slovenski vojski delajo na tem, da bi bile ekipe mešane, tudi zaradi znanja jezika. Ko pa gredo enkrat na delovišča, jih razporedijo tam, kjer jih najbolj potrebujejo, v tem primeru v UKC Ljubljana, kjer bodo pomagali pri oskrbi covidnih bolnikov, je za STA povedal Marjan Sirk iz Slovenske vojske.

Prva ekipa že seznanjena z načinom dela v UKC Ljubljana

Sirk je še dejal, da so prvo ekipo italijanskih zdravstvenih delavcev danes seznanili še z načinom dela v UKC Ljubljana, z lokacijo bivanja, bili so tudi v vojaški bolnišnici vojašnice Edvarda Peperka v ljubljanskih Mostah, kjer so se seznanjali z opremo in ljudmi.

V Slovenijo je danes tako prispela glavnina zdravstvenih delavcev italijanske vojske, med katerimi sta dva zdravnika in šest zdravstvenih tehnikov. V petek pa pričakujejo še zadnjega zdravnika, ki bo dopolnil dogovorjeno pomoč 15 zdravstvenih delavcev italijanske vojske.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar