S stand up maratonom do denarja za Botrstvo

Komik Andrej Težak Tešky danes v Mariboru začenja svojevrsten izziv, v okviru katerega bo v desetih dneh pretekel 500 kilometrov in ob tem s kolegi s stand up scene nasmejal 30 slovenskih mest. S tem želi promovirati zdravo življenje in rekreacijo, hkrati pa zbirati denar za humanitarni projekt Botrstvo.

Namen projekta Stand Up Maratonec je na nov način predstaviti stand up komedijo z dobrodelno noto, saj bo celoten izkupiček izziva namenjen projektu Botrstvo. “Le-ta izboljšuje kakovost življenja otrok in mladostnikov, ki so zaradi materialne, socialne, zdravstvene ali družinske stiske ogroženi, prikrajšani ali socialno izločeni,” je v napovedi dogodka izpostavil komik.

Na ta maraton se je pripravljal skoraj eno leto, pri piljenju forme pa so mu med drugim pomagali športniki Tomaž Barada, Dejan Zavec, Beba Ščap, Rokometaši kluba Branik Maribor, predvsem pa njegova osebna trenerja Boštjan Gams in Živa Cesar iz športnega društva Alive.

S Teškym bo prebivalce 30 slovenskih mest v desetih dneh nasmejalo več kot 30 komikov, med drugim Tin Vodopivec, Boštjan Gorenc Pižama, Perica Jerković, Martina Ipša, Klemen Bučan, Tanja Kocman, Eva Virc in Žan Papič.

Pot bo komik začel danes ob 17. uri v mariborskem Jazz klubu Satchmo, zaključil pa 20. maja z gosti presenečenja na Gajo letnem vrtu v Ljubljani.

Brezplačni nastopi in dobrodelnost

Namen projekta je združiti dve nezdružljivi stvari, tek in stand up,” je na svojem blogu izpostavil Tešky in povabil ljudi, da se mu pri teku tudi pridružijo. “Ali pa pridite samo na stand up v vašem mestu ali kakem mestu blizu vas in se nasmejte. Vsi nastopi so brezplačni, seveda pa bomo zelo veseli (še bolj pa otroci iz projekta Botrstvo v Sloveniji), če boste v škatli za prostovoljne prispevke pustili svojo dobrodelnost,” je dodal.

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar