Maribor danes v znamenju Lampiončkov

Vir: arhiva Lokalec.si

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) danes pripravlja tradicionalni »zaključek« študijskega leta, Lampiončke 2017. Dnevno dogajanje bo potekalo na zelenici pred Pedagoško fakulteto, osrednji večerni dogodek pa na travnati ploščadi ob UŠC Leona Štuklja, v študentskem naselju Gosposvetska.

Od prvih Lampiončkov mineva 37 let. Simbol študentskih iger je tako že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik, ter v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del dogajanja v mestu, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

Predsednik ŠOUM-a Alen Brkić je dejal: »Z vsemi organi, kakor tudi z Mestno občino Maribor ter Univerzo v Mariboru tudi letos zelo dobro sodelujemo in verjamemo, da bo prireditev minila zgolj v duhu zabave in druženja tako kot vsa leta do sedaj. Hkrati pa pozivamo mlade, da skrbijo za okolje, sproti odlagajo smeti v zato namenjena mesta ter po končani prireditvi spoštujejo prebivalce mesta in mirno odidejo domov.«

Vir: arhiva Lokalec.si

PROGRAM LAMPIONČKOV 2017:

(travnata ploščad ob Pedagoški fakulteti)

8:00 – pričetek Lampiončkovih iger na žaru (obvezni EKO prispevek na obiskovalca; na dnevnem dogajanju bodo predstavljene številne organizacije ter društva, ki delujejo v Mariboru in hkrati mladim predstavljajo priložnost za aktivno preživljanje prostega časa oziroma možnosti, ki jim jih mesto ponuja po končanem šolanju)
14:00 – Lampiončkove igre (tekmovanje v tradicionalnih študentskih športnih igrah)
18:00 – konec dnevnega programa in selitev na koncertno prizorišče

(travnata ploščad ob UŠC Leona Štuklja)

Glavni oder (pričetek ob 18:00):

  • Zmagovalci ŠOUROCK’17 (finale se bo odvilo 9. maja na ŠTUKu);
  • Luka & Tomaž (glasbena povezovalca programa);
  • CoverLover;
  • Zaa;
  • Magnifico;
  • Big foot mama.

ŠTUK floor (pričetek ob 18:00):

  • Zabava ob elektronskih ritmih (DJ KiLLy, DJ GOLD, DJ Rufi).

Tudi danes bodo brezplačni krožni avtobusni prevozi na različnih lokacijah po mestu.

Oddaj komentar