Maribor danes v znamenju Lampiončkov

Vir: arhiva Lokalec.si

Študenti mariborske univerze bodo skorajšnji konec študijskega leta, in to še pred najbolj napornim izpitnim obdobjem, danes zaznamovali s tradicionalnimi Lampiončki, ki jih vsako leto pripravi Študentska organizacija Univerze v Mariboru(ŠOUM). Celotno dogajanje je letos združeno na travnati ploščadi v študentskem naselju na Gosposvetski.

Ob druženju ter Lampiončkovih igrah skozi vso popoldne bodo glavni oder zvečer zasedli številni znani glasbeni gostje, med drugimi skupine Mi2, Happy Ol’ McWeasel, King foo ter Nipke in Trkaj, osrednji povezovalec dogodka pa bo tokrat stand up komik Gašper Bergant.

Od prvih Lampiončkov letos mineva 38 let. Simbol študentskih iger je tako že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov. S svojo tradicijo je prireditev prerasla v edini pravi študentski praznik in enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsako leto združuje množice mladih.

Kot je povedal predsednik ŠOUM Žiga Pirš, prireditev ostaja to, kar je vedno bila. “Dnevno druženje študentov in tistih, ki so nekdaj študirali na mariborskiuniverzi in se vedno znova radi vračajo. Druženje prepleteno z nekaj tekmovalnosti skozi igre in veliko mero sproščene zabave, smeha, plesa in najlepših spominov,” je dejal Pirš.

Če so študenti v preteklih letih za delno pokritje stroškov varovanja ter čiščenja piknika morali poravnati “eko prispevek”, so organizatorji letos uvedli enotno vstopnino, ob tem pa so iz različnih lokacij v mestu do prizorišča za vse obiskovalce organizirali brezplačen krožni avtobusni prevoz.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar