Kam v Mariboru na dobro kavo in prigrizek?

Kateri so najboljši lokali v Mariboru kamor se lahko odpravite na dobro kavo in prigrizek?

Kava je pogosto ali pa običajno vsakodnevni spremljevalec vsakega izmed nas. Če ne kava, pa nas zagotovo premami dober prigrizek v našem najljubšem lokalu. “Greva na kavo?” je še vedno najbolj priljubljen izraz.

1. Slaščičarna Ilich; Ocena na Onmuvo 4,70 

Slaščičarna Ilich je med Mariborčani zagotovo še posebej priljubljena slaščičarna z dolgoletno tradicijo. Najdete jo v starem mestnem jedru, kjer lahko posedite v prijetnem ambientu promenade na Slovenski ulici in si privoščite zapeljive dobrote. Te v slaščičarni za goste pripravljajo sami.

2. Pohorska kavarna; Ocena na Onmuvo 4,65

Prijetno okolje pod zelenim vznožjem Pohorja, vam v Pohorski kavarni postrežejo z izvrstnimi torticami in domačim pecivom iz lastne slaščičarne. Pohorska rezina, tiramisu, sadne torte in ostale sladice ob spremljavi dobre kave. Zagotovo dobra kombinacija.

3. Leon – Snack & Coffee Shop; Ocena na Onmuvo 4,80

Lokal v središču Maribora vam ponuja pestro izbiro za zdrav začetek dneva. Raznolika paleta sendvičev in supersendvičev, smoothijev, pic, solat in drugih dobrot. Poskrbeli pa so tudi za vegane in tiste, ki si ob natrpanem urniku želijo hrano vzeti s sabo.

4. Rožmarin; Ocena na Onmuvo 5,00

Kavarna, restavracija, klub in vinoteka v središču Maribora, kjer se lahko v modernem in urbanem ambientu prepustite kulinaričnim užitkom. Sveža, sezonska in sredozemska lahka hrana je v Rožmarinu tudi štajersko obarvana.

5. ČajekOcena na Onmuvo 5,00

“Dober čaj… za dobre ljudi” je njihov slogan, ki jih spremlja že nekaj let. Zagotovo vas bo očaral ambient lokala, tudi njegova lokacija, saj je Čajek v središču mesta Maribor zagotovo dobra izbira za posedanje na njihovem vrtu, kjer lahko spremljate utrip mesta. Vse to ob spremljavi dobrega čaja, kave in njihovi slavni hišni tortici.

6. Cantante Cafe TaborOcena na Onmuvo 4,80

“Pri nas boste jedli in pili, kot če bi bili na Kubi!” pravijo v Cantanteju. Ponujajo originalne kubanske pijače, okusne kubanske in južnoameriške jedi, zraven pa vam zavrtijo pristno kubansko in latino glasbo.

7. Pri FlorijanuOcena na Onmuvo 4,25

V osrčju starega mestnega jedra Maribora, kjer se ulice, rezervirane za pešce, združijo v Grajski trg, domuje gostoljubna restavracija Pri Florjanu. Hiša in prostori restavracije imajo bogato zgodovino, saj je bila tukaj prva velika pekarna v Mariboru, prav tako pa so tukaj zasvetile prve žarnice. Restavracija ponuja tradicionalne slovenske jedi, spogledujejo se z mediteransko kuhinjo, ki ji dodajajo lokalni štajerski pridih in sestavine.

8. Teta FridaOcena na Onmuvo 5,00

Nepozabna sladka izkušnja. Odločitev pred vitrinami zagotovo ni lahka za nikogar. Kremšnite, presne tortice, sladice brez glutena in sladkorja, slaščice v kozarčku, domače pite … Se vam že cedijo sline?

9. Kavarna MacchiatoOcena na Onmuvo 4,50

Na Cankarjevi ulici lahko zavijete v Kavarno Macchiato kjer vam postrežejo, po mnenju ocenjevalcev, najboljšo belo kavo. Ponujajo tudi zajtrke, sami pa pravijo, da so “najbolj prijazna kavarna v mestu”.

10. McCafeOcena na Onmuvo 5,00

Za vse tiste, ki nimate časa, da bi posedali ob dobri skodelici kave in prigrizku, je dobra izbira McCafe na Tržaški cesti v Mariboru. Postrežba je hitra in prijazna, restavracija pa brezhibno čista in kakovostna.

Če vas zanimajo še ostale kavarne in slaščičarne v Mariboru, preverite tukaj.

Oddaj komentar