Žičničarji se že pripravljajo na novo zimsko sezono

Ob pogledu iz gondole smo med delom ujeli gasilce.

Čeprav poletja še ni konec, se žičničarji že pripravljajo na novo zimsko sezono. Da bi si pozimi zagotovili čim boljši obisk, že zgodaj začenjajo s predprodajami smučarskih vozovnic, ko vozovnice ponujajo po ugodnejših cenah. Za novo sezono sicer nekateri žičničarji napovedujejo malenkost višje cene vozovnic.

Ta konec tedna, 31. avgusta in 1. septembra, bo na blagajnah na spodnji postaji Pohorske vzpenjače potekala predprodaja novih sezonskih smučarskih vozovnic za Mariborsko Pohorje po cenah, ki bodo ugodnejše kot v predprodaji od 2. septembra do 1. novembra. Takrat se bo začela redna prodaja smučarskih vozovnic za novo zimsko sezono, so sporočili iz družbe Marprom.

S septembrom se začenja predprodaja vozovnic tudi za smučišče Roga. Kot so za STA pojasnili v družbi Unitur, bo septembra tradicionalno potekala predprodaja sezonske smučarske vozovnice – ki velja od ponedeljka do petka – za lanske imetnike tovrstne vozovnice, medtem ko se bo redna predprodaja smučarskih vozovnic začela 1. oktobra in bo potekala vse do konca novembra. V času predprodaje bodo smučarjem na voljo vozovnice vse do 16 odstotkov ugodneje, so navedli.

Po dveh letih nespremenjenih cen smučarskih vozovnic bodo sicer te v novi smučarski sezoni na Rogli nekoliko višje, in sicer različno glede na tip vozovnice. Cena dnevne smučarske vozovnice bo denimo višja za šest odstotkov, so še pojasnili upravljavci žičnic na Rogli, kjer že potekajo vzdrževalna dela na žičniških napravah in smučarskih progah.

S predprodajo smučarskih vozovnic 1. septembra začenja tudi smučišče Golte. Zaradi povečanja stroškov elektrike in delovne sile se bodo letos cene nekoliko dvignile, v povprečju za tri odstotke, je pojasnil direktor družbe Golte Mitja Terče. Na Golteh trenutno potekajo vzdrževalna dela in pregledi vseh naprav, hkrati se začenja opremljanje dodatnih 20 apartmajev, ki bodo gostom na voljo to zimo. Za novo zimsko sezono na Golteh pripravljajo tudi obogaten program dogajanja in ponudbe, napovedujejo v družbi.

Na Voglu, kjer v teh dneh še vedno beležijo lepo število poletnih obiskovalcev, s predprodajo smučarskih vozovnic običajno začenjajo 1. oktobra. Letos pa, tudi v luči napovedi Mariborskega Pohorja, razmišljajo, da bi s predprodajo morda začeli že sredi septembra.

Kar se tiče cen, bodo Žičnice Vogel v novi smučarski sezoni celodnevne vozovnice za odrasle podražile za en evro, medtem ko bodo cene ostalih vozovnic ostale enake kot v prejšnji sezoni, je za povedala direktorica splošnega sektorja Žičnic Vogel Bohinj Aleksandra Fiorelli.

Tudi na Krvavcu tradicionalno predprodajo smučarskih vozovnic začenjajo 1. oktobra, traja pa vse do konca novembra. Tako bo tudi letos, so za STA pojasnili v Rekreacijsko turističnem centru Krvavec.

Predprodajna cena najbolj prodajane vozovnice, to je dnevne smučarske vozovnice Krvavec-Rogla, bo 30 evrov, redna cena te iste vozovnice pa 35 evrov. Cene so se sicer letos na Krvavcu nekoliko povišale. V primerjavi z lani bo že omenjena najbolj prodajana vozovnica letos dražja za dva evra, lansko sezono je v predprodaji stala 28, v redni prodaji pa 33 evrov.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar