Zavod za turizem Maribor dobil novo direktorico

Doris Urbančič Windisch, druga z leve proti desni, foto: M. Pigac

Odslej bo Zavod za turizem Maribor – Pohorje vodila Doris Urbančič Windisch. Kandidatko mora potrditi še mariborski mestni svet.

Po tem, ko je sredi decembra odpoved pogodbe o zaposlitvi podala direktorica Janja Viher, je danes Svet zavoda Zavod za turizem Maribor – Pohorje odločal o izboru kandidatov za mesto direkorja zavoda. Kot smo izvedeli so funkcijo potrdili Doris Urbančič Windisch, nekdaj zaposleni v Termah Maribor, sedaj pa v Hotelu Leonardo v Slovenski Bistrici. Poleg Windischove so obravnavali tudi popolno vlogo Alenke Iskra, nekdanje direktorice Term Maribor, ki sedaj vodi socialno podjetje Kooperativa Dame.

Na Zavodu za turizem Maribor – Pohorje so dejali da je Svet zavoda obravnaval 2 popolni vlogi – Windischevo in Iskrino, ter dejali, da bodo več informacij podali jutri.

Dopolnjeno danes, 14. marca ob 8:50
Sinoči so člani sveta zavoda Zavod za turizem Maribor – Pohorje z večino glasov podprli Doris Urbančič Windisch za novo direktorico Zavoda za turizem Maribor – Pohorje. Kot smo izvedeli je bilo sedem svetnikov za to kandidatko, trije pa za drugo, to je Alenko Iskro, ki se je prav tako prebila v ožji izbor. S tem odločanje še ni povsem gotovo, saj mora soglasje k imenovanju dati tudi mariborski mestni svet.

Na razpis je bilo prijavljenih devet kandidatov. Od teh jih je večina že na začetku odpadla, ker niso izpolnjevali vseh postavljenih pogojev. Člani sveta zavoda so tako obravnavali dve popolni vlogi – Windschevo in Iskrino. Odločilni faktor pri izboru naj bi štelo potrdilo o znanju tujega jezika.

Oddaj komentar