Viherjeva odstopila

Zavod za turizem Maribor – Pohorje je danes ostal brez direktorice. Janja Viher je odstopila s funkcije. Imenovali so nove člane sveta zavoda.

Viherjeva je za naš medij pojasnila, da se je kot direktorica odločila odpovedati pogodbo, “pri čemer bom spoštovala svoje obveznosti, in sicer tri mesečni odpovedni rok.” Razlogi za odstop pa so osebne narave in jih ne želi deliti z javnostjo.

Janja Viher, dosedanja dir. ZZT Maribor Foto: arhiv Lokalec.si
Janja Viher, dosedanja dir. ZZT Maribor
Foto: arhiva Lokalec.si

Kot so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, je danes v njihovih prostorih potekala prva konstitutivna seja novih članov Sveta Zavoda. “Na seji sveta Zavoda je na novo izvoljen predsednik, Milan Razdevšek, prejel odstopno izjavo direktorice Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Janje Viher,” so sporočili.

K temu dodajajo, da je za obdobje štirih let Mestni svet Mestne občine Maribor imenoval nove člane Sveta zavoda: Tatjano Mileta, Željka Vogrina, Tomaža Krajnca, Alenko Iskro, Milana Razdevška in Gregorja Bezlaja. Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec, je kot predstavnika uporabnikov oziroma zainteresirane dejavnosti imenoval Andreja Rakoviča in Mirana Ferka, Občinski svet občine Starše je imenoval, Ireno Šerdoner, Občinski svet občine Hoče-Slivnica, Petra Cokana, in Občinski svet Rače-Fram, Suzano Pungartnik.

“Za predsednika Sveta Zavoda za turizem Maribor – Pohorje je bil potrjen Milan Razdevšek, za namestnika predsednika Sveta Zavoda za turizem Maribor – Pohorje je bil imenovan Peter Cokan,” so sporočili.

Na seji sveta Zavoda je na novo izvoljen predsednik, Milan Razdevšek, prejel odpoved pogodbe o zaposlitvi in predlog za razrešitev direktorice Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Janje Viher.

Oddaj komentar