Odstavili direktorja v Termah Maribor

Hotel Habakuk

Po neuradnih informacijah so odstavili direktorja Term Maribor, Andreja Rakoviča. Ruski lastniki bi ga naj zamenjali s španskim poslovnežem Ignaciem Rodriguezom.

Po pisanju časnika Večer bi naj bilo tudi nezadovoljstvo lastnikov z izpolnjevanjem zastavljenih načrtov, vendar v podjetju za zdaj o vsem skupaj molčijo.

V Termah Maribor so nedavno za svoja hotela Piramida in Orel podpisali franšizna sporazuma s francoskim hotelskim velikanom AccorHotels. Čeprav je družba vse od prihoda ruskih lastnikov poslovala z milijonsko izgubo, je bil Rakovič prav ob omenjenem podpisu pogodb zelo optimističen, saj so po osmih mesecih beležili okoli 600.000 evrov dobička.

Terme Maribor, ki zaposlujejo 270 ljudi, so sicer lani, po dobrih dveh milijonih evrov izgube v letu 2015, pridelale še 1,4 milijona evrov minusa. Mariborsko hotelirsko podjetje je ustvarilo skoraj 32 milijonov evrov prihodkov, kar je za tri odstotke manj kot leto prej, padec pa pojasnjujejo z nižjimi prihodki njihovega trgovskega dela.

Rusi so ob prihodu napovedali vlaganja v infrastrukturo, a se napovedi za zdaj niso uresničile. V njihovi lasti so hoteli Habakuk, Bellevue, Piramida, Orel in hostel Uni, po propadu Športnega centra Pohorje pa imajo od DUTB v najemu še hotele Arena, Bolfenk in Videc na in pod Pohorjem. Slaba banka za slednje še vedno išče kupca.

Rakovič je nedavno povedal, da se želijo sami usmeriti predvsem k svoji osnovni dejavnosti, zato je Kompas že pred časom prevzel Travel Shope na mejnih prehodih v Šentilju in na Tratah. Prodali so tudi gostišče Štajerc v Mariboru, ničesar pa ni želel povedati glede nadaljnjega upravljanja za zdaj najetih hotelov.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar