Na avtocesti proti Hrvaški več zastojev

Promet na cestah je pričakovano za počitniško soboto zgoščen, daljše čakalne dobe so za izstop iz države pred večino mejnih prehodov. Na avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški zastoj trenutno meri približno tri kilometre in pol, nekaj krajši pa je pred predorom Karavanke proti Avstriji.Po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste vozniki na mejnih prehodih Gruškovje, Dragonja in Sečovlje na izstop iz države čakajo do dve uri, na mejnih prehodih Starod in Dobovec pa pol ure.

Na vstop v državo vozniki na mejnem prehodu Gruškovje čakajo več kot dve uri, na mejnih prehodih Sečovlje in Starod pa do pol ure.

Prometnoinformacijski center poroča še o zapori ceste Ljutomer-Savci-Ptuj pri Svetem Tomažu. Tam se je namreč zgodila prometna nesreča.

Vozniki lahko več gneče na cestah pričakujejo ves konec tedna. V delu Nemčije, Nizozemske in Švice se namreč začenjajo počitnice. Več prometa bo na cestah proti slovenski in hrvaški obali in nazaj, pričakovati je mogoče tudi gnečo na počivališčih in parkiriščih.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar