Mariborski svetniki potrdili novo direktorico Zavoda za turizem

Po včerajšnji burni razpravi na mariborskem mestnem svetu, so svetniki vendarle potrdili novo direktorico Zavoda za turizem Maribor – Pohorje Doris Urbančič Windisch. Na to mesto jo je imenoval že svet zavoda, zdaj pa je dobila še podporo svetnikov.

Kljub dolgoletnim izkušnjam na področju prodaje in marketinga v turizmu, ji del svetniških skupin ni izkazal podpore prav zaradi očitkov glede izkušenj. Sicer so se nekateri obregnili tudi ob postopek izbire, češ, da so postopek vodili iz kabineta župana.

Izvedeli smo, da je občina povabila kandidate za direktorja Zavoda za turizem na razgovor in predstavitev preden se je razpis zaključil, zato se nam to zdi precej neprimerno in mislimo, da je tukaj šlo za nepravilnosti v postopku. Odločili smo se, da nove direktorice ne podpremo ravno zaradi tega,” je dejal Damir Orehovec, SMC.

Protikandidatka Urbančič Windischevi je bila nekdanja direktorica Term Maribor Alenka Iskra, ki ima po mnenju nekaterih svetnikov bolj bogate menedžerske izkušnje v turizmu. Svetnik SD Matej Žmavc je jasno povedal, da je slednja bila njihova kandidatka.

Gospa (Doris Urbančič Windisch) od zaposlenih na zavodu za turizem ni prejela nobenega glasu, kar je odraz, da je stanje v zavodu alarmantno. Zavod je pred velikimi izzivi, zaslužil bi si eno stabilno vodstvo, ki bi našlo sinergijo med zaposlenimi in bi bil na poti uspeha v Mariboru,” je dejal Žmavc. Podpore ji niso izrekli, češ, da so postopek namesto v zavodu vodili v kabinetu župana. “Tukaj bi javni zavod moral biti avtonomen in sam voditi to pot v politiko, ne pa da je bil dirigiran s strani župana,” še dodaja Žmavc.

Doris Urbančič Windisch, druga z leve proti desni, foto: M. Pigac
Doris Urbančič Windisch, druga z leve proti desni, Foto: M. Pigac

Imenovanje nove direktorice so medtem poleg županovih svetnikov podprli v SDS, NSi, LPR in v Novi ljudski stranki.  “Izbira ni bila lahka. Do zadnjega trenutka ni bilo kandidatov, zato sem tudi sam, to so mi potem nekateri očitali, probal aktivirati del javnosti, da so prepoznali ta razpis kot razpis priložnosti in današnja izbira je prav to,” je dejal župan MO Maribor Andrej Fištravec. Meni, da je prav, da se je dala priložnost mlajši osebi, ki ima priložnost se potrditi.

Jaz mislim, da je to, da so nekateri proti čisto normalno, saj tudi svet Zavoda za turizem ni bil enoglasen, tudi Kviaz ni bil enoglasen. Je pa bila velika večina tako v svetu, v kviazu in na mestnem svetu, tako da me veseli ta izbor. Seveda pa bomo zdaj glede na razpravo telo kritični opazovalni nadaljnjega dela,” še dodaja Fištravec.Direktorica v potrditev ostalih občin

Za dokončno imenovanje Urbančič Windischeva potrebuje še soglasja občinskih svetov v občinah Hoče-Slivnica, Rače-Fram in Starše. Dotlej bo zavod začasno vodila Simona Pinterič, ki jo je na to mesto prejšnji teden imenoval svet zavoda, v njem pa vodi področje za informiranje in pospeševanje prodaje.

Oddaj komentar