Zahovič suspendiran kljub veliki podpori Mariborčanov

Zlatko Zahović. Foto: Drago Wenig

Upravni odbor Nogometnega kluba Maribor se je na včerajšnji seji seznanil s problematiko sobotne novinarske konference po porazu Maribora proti Krškem, kjer je športni direktor Zlatko Zahovič besedno obračunal z novinarjem Ekipe SN Dejanom Mitrovićem. Upravni odbor je zato športnega direktorja do nadaljnjega suspendiral.

Dokončno odločitev glede statusa športnega direktorja bo upravni odbor sprejel v naslednjih dneh, ko bo z njim opravljen razgovor, so na spletni strani še zapisali vijoličasti.

Smo pa včeraj na spletnem portalu MBReport in Lokalec.si izvedli javno anketo, “Ali naj športni direktor NK Maribora Zlatko zahovič odstopi?” Na anketo so se odzvali številni Mariborčani, kar 90% pa Zlatka Zahoviča podpira še naprej. V komentarjih na anketo pa smo lahko prebrali večinoma spodbudne besede:

Vir: FB stran MBReport.si
Vir: FB stran MBReport.si

V primer se je vpletla tudi Nogometna zveza Slovenije, ki je uvedla disciplinski postopek zoper športnega direktorja NK Maribor, Zlatka Zahoviča. Razlog za uvedbo postopka je bilo dogajanje na uradni novinarski konferenci po tekmi Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Krškim (0:2), ki je bila odigrana v soboto v Mariboru. Na njej je Zahovič obračunaval z novinarjem športnega dnevnika Ekipa SN Mitrovićem, poroča STA.

Ob tem so na STA še zapisali, da Zahovičeve izjave novinarju, ki je nedavno tragično izgubil očeta, so v slovenski javnosti naletele na ogorčenje in obsojanje, pri mariborskem klubu so se zato opravičili, obsodili so jih praktično vsi največji slovenski mediji in tudi Društvo novinarjev Slovenije, Društvo športnih novinarjev Slovenije in Nogometna zveza Slovenije.

 

1 KOMENTAR

Oddaj komentar