Z 2. nočnim tekom se je začel festival športa v Mariboru

Maribor je ta konec tedna še drugo leto zapored v znamenju festivala športa. Vse do nedelje se bo zvrstilo nekaj množičnih športnih dogodkov, namenjenih rekreativcem in ljubiteljem športa, s katerimi bo Športno društvo Maribor sport fest razgibalo staro in mlado.Včeraj je potekal 2. nočni tek. 

Tekači so se pomerili na pet in desetkilometrski progi. Po besedah vodje prireditve Nina Cokana je zanimanje za nočni tek vsako leto večje, saj se tekači podajo na traso po starem mestnem jedru. Tek je tekmovalno-rekreativne narave in pritegne tudi družine, letos pa pričakujejo tudi precej udeležencev iz tujine. Dogodek je v času, ko je Maribor Evropsko mesto športa, podprla tudi občina, zato je zbrane pozdravil tudi župan Andrej Fištravec.

Danes od 18. ure pa bo v Drava centru potekal “mali otroški urbani gladiatorček”, na katerem se bodo otroci lahko aktivno sprostili, umazali in veselili. Gladiatorski dogodek je tudi tokrat namenjen najmlajšim, starim med štiri in 14 let, temu primerne pa so tudi dolžine in težavnost tras ter ovire.

Zadnji dan festivala, v nedeljo, se tradicionalni gladiatorski dogodek vrača v center štajerske prestolnice. Od 11. ure bo potekal ekipni izziv, v katerem člani s skupnimi močmi premagujejo ovire, ki so postavljene na treh različnih trasah. Bistvo dogodka je teambuilding in druženje, zato je gladiatorska preizkušnja primerna za skupine prijateljev, člane klubov, zaposlene v podjetjih in druge.

“Služi kot odlična zabava, testiranje forme in spoznavanje svojih sposobnosti ter premikanje lastnih mej in strahov. Na voljo bo preskok ognja, plazenje po blatu, drča velikanka, prečkanje bodeče žice in še kaj,” je dodal Cokan.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar