Vijoličasti danes na derbi po zmago

Danes ob 20.15 bo v Ljudskem vrtu na sporedu povratna tekma četrtfinala nogometnega pokala Slovenije. Za zadnje mesto v polfinalu se bosta udarila večna tekmeca Maribor in Olimpija.

Prednost s prve tekme imajo Ljubljančani, ki so zmagali s 3:0. Že pred tem so si polfinale zagotovili Celjani, Goričani in Kidričani.

Štajerci se kljub visokemu zaostanku ne predajajo vnaprej. “Gremo naprej po naši poti, ostati moramo zbrani in na ravni prikazanih iger v zadnjem obdobju. Zagotovo se bo zgodilo, da bomo kdaj imeli manj priložnosti, pa bomo zadeli in zmagali. Za uspeh na naslednji tekmi bo treba zadeti večkrat, a smo sposobni. Verjamemo v napredovanje. Zaostanek je velik, ni pa nedosegljiv,” pravi nogometaš Maribora Gregor Bajde.

Na drugi strani Rok Kronaveter poudarja, da ni še vse odločeno: “Prednost je lepa, ampak tako kot smo mi dosegli tri gole, jih lahko tudi oni. Moramo se dobro pripraviti na težko tekmo. Mislim, da imamo dovolj kakovosti, da se bomo uvrstili v polfinale.”

Ob vstopu na stadion bodo spet izvajali personalizacijo, policija pa sporoča, da bo zaradi učinkovitega zagotavljanja varnosti ljudi in premoženja ter spremljanja in dokumentiranja policijskih postopkov uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video snemanje, tudi iz zraka, in sicer na Grajskem trgu z bližnjo okolico, v okolici stadiona in na samem stadionu.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar