VIDEO: Proga za Zlato lisico pripravljena

Tako navijači, kot organizatorji že odštevamo dneve do starta 53. Zlate lisice. Proga je že nared, smučarke pa se bodo po njej spustile na sobotnem veleslalomu in nedeljskem slalomu.

Tudi prizorišče v teh dneh že dobiva končno podobo. Delavci delajo tako ob progi, kot tudi na sami progi skoraj 24 ur na dan. Proga je dobro pripravljena, seveda pa ta pohorska strmina skriva tudi nekaj pasti, vsaj tako pravi vodja tekmovanja Mitja Dragšič.

Generalni sekretar Zlate Lisice, Srečko Vilar, je predstavil še zadnje podrobnosti spremljevalnega programa, ki je tudi letos bogat. Pestro ne bo samo pod Pohorjem, temveč tudi v središču Maribora.

Izpostavil je veliko odzivnost za to tekmo, saj je akreditiranih 1400 oseb, 400 tekmovalk in spremljevalcev iz 28 držav. “To so številke, ki so na vrhu okvira tekem svetovnega pokala za ženske. Ponosni smo, da smo prišli do te stopnje in upam, da bo prihodnje leto še bolje,” je še dodal Vilar.

Organizatorji opozarjajo na standardno prometno ureditev. Parkiranje bo mogoče na doslej znanih lokacijah, novost pa je ta, da je letos avtobus številka 6, ki vozi do vzpenjače, brezplačen. Obiskovalce sicer pod Pohorje vabijo tudi peš.

Danes so prireditelji 53. Zlate lisice še uradno podpisali pokroviteljski pogodbi z dolgoletnimi sponzorji Zavarovalnico Sava in Novo KBM.

wp_20170104_14_03_34_pro

Bogat spremljevalni program
Na Trgu Leona Štuklja bodo že ta četrtek pričeli Modrijani, v petek nadaljujejo Lačni Franc z žrebom številk, v soboto pa dogajanje zaključuje Big Foot Mama, prav tako z žrebom številk. Zaenkrat ostaja neznanka zgolj dogajanje okrog poslovilne tekme Tine Maze.

Oddaj komentar