VIDEO: Mariborska občina finančno podprla zimski športni dan osnovnošolcev

Mestna občina Maribor bo vsem otrokom, ki obiskujejo mariborske osnovne šole in vrtce financirala stroške prevoza z avtobusom in morebitne vozovnice oz. vstopnine za zimski športni dan. Na mariborski občini ocenjujejo vrednost kritja stroškov na 34 tisoč evrov bruto vrednosti.

Na pobudo koordinatorja osnovnih šol Damirja Orehovca je župan Mestne občine Maribor podprl predlog o financiranju zimskega športnega dne vsem osnovnošolskim otrokom, dodal pa je še financiranje za vse predšolske otroke. “Na ta način bomo v letu, ko Maribor nosi naziv evropsko mesto športa, razbremenili finančnega bremena starše oziroma šole,” je dejal Andrej Fištravec, župan mestne občine Maribor. Župan se je na pobudo odzval pozitivno in dodal še financiranje za vse predšolske otroke. K temu je dodal, da ukvarjanje s športom ne sme biti privilegij v občini, ampak mora biti dosegljivo vsem starostnim skupinam.

To bo seveda pomagalo staršem, ki zaradi tega ne rabijo plačati določenega zneska in seveda na nek način otroke navajamo na določene destinacije, ki so v našem mestu na voljo.“ (Damir Orehovec, koordinator osnovnih šol)

Na ta način bodo skupaj z Javnim podjetjem Marprom in Športnimi objekti Maribor, ki sta tudi partner pojekta, zagotovili brezplačen zimski športni dan v prvi polovici leta 2018. „To pomeni prevoze, drsanje, smučanje in plavanje,“ pravi Orehovec.

Po besedah ravnateljev, ki so idejo in odziv mariborske občine pozdravili, bodo na ta način zagotovili vsem otrokom enake možnosti za zimske športe.

Poteza je zagotovo dobronamerna in, če bo ostalo pri večletni praksi potem to zagotovo pozdravljamo, saj se bomo zagotovo z leti vsi iz tega nekaj naučili in pripeljali zadeve tja kjer si želimo, to pa je, da se naši učenci čimveč gibajo za čim manj stroškov, ki so na bremenu njihovih stršev,“ je dejal Aleksander Jeršič, ravnatelj OŠ Draga Kobala. Denimo na Osnovni šoli Maksa Durjave so zimski športni dan v okviru sredstev že izvedli. „Smo bili res zelo zelo veseli. Moram se zahvaliti Mestni občini Maribor, da nas je povabila v ta projekt, ker nam je omogočilo, da so v bistvu se vsi učenci odločili po njihovih interesih, kam bodo šli,“ je dejala ravnateljica OŠ Maksa Durjave Jolanda Friš Lozej.

Do sredine januarja je bilo na zimski športni dan prijavljenih več kot 1600 vrtčevskih otrok in več kot 6400 osnovnošolskih. 

 

Oddaj komentar