V Mariboru se danes mudijo junaki zimskih športov

Ilka Štuhec, Maruša Ferk, Ana Bucik

Maribor bo danes v znamenju zimskih športov. Na snežnem stadionu pod Pohorjem, v šotoru v ciljnem izteku tekem za Zlato lisico, bo Smučarska zveza Slovenije pripravila tradicionalno predstavitev vseh reprezentanc pod njenim okriljem. Pričakovati je veliko dobre volje in sproščenega vzdušja pred začetkom nove sezone.

 Alpski smučarji, biatlonci, smučarji tekači, skakalci, skakalke, nordijski kombinatorci, deskarji na snegu, smučarji krosisti, tekmovalci v telemarku, parasmučarji se bodo zbrali na snežnem stadionu pod Pohorjem.

Maribor je domači kraj za najbolj izpostavljena člana slovenskih reprezentanc v hitrih disciplinah, Ilko Štuhec, aktualno svetovno smukaško prvakinjo, in zmagovalca smuka v Kvitfjellu Boštjana Klineta, ki se bosta pridružila ostalim v tradicionalnem druženju z novinarji pred začetkom tekmovalne zime. V vlogi neuradnih gostiteljev bosta tudi Mariborčana Filip Flisar, nekdanji svetovni prvak v smučarskem krosu, ter alpski smučar Klemen Kosi.

V množici slovenskih tekmovalcev bosta tudi aktualna nosilca olimpijskih kolajn iz Pyeongchanga biatlonec Jakov Fak in deskar Žan Košir. Peter Prevc, Jurij Tepeš, Ema Klinec, Anamarija Lampič, Ana Drev, Meta Hrovat, Žan Kranjec, Ana Bucik, Maruša Ferk, Vesna Fabjan so napovedali prihod v Maribor.

Alpski smučarji bodo v lov na točke svetovnega pokala krenili že konec meseca, ko bo 27. in 28. oktobra tradicionalna veleslalomska uvertura na ledeniku Rettenbach nad Söldnom.

Ilka Štuhec, najboljša slovenska alpska smučarka po tekmovalni upokojitvi Tine Maze, se bo po 20 mesecih odsotnosti zaradi poškodbe tekmovalni karavani v svetovnem pokalu znova pridružila 30. novembra v Lake Louisu v Kanadi, ko se bo odprla sezona tudi za najhitrejše smučarske discipline.

Svetovni pokal v smučarskih skokih se bo s kvalifikacijami pričel 16. novembra v Wisli. Zimska sezona se bo za smučarke skakalke na najvišji ravni začela 29. novembra v Lillehammerju s kvalifikacijami na srednji skakalnici. Takrat se bo ekipi pridružila tudi Maja Vtič, ki po rehabilitaciji kolena že uspešno opravlja s tehničnimi treningi na skakalnici.

Za tekmovalce in tekmovalke v smučarskih tekih se bo sezona svetovnega pokala začela 24. in 25. novembra v Ruki, ko bo start sezone tudi za nordijske kombinatorce.

Večji del tekmovalcev v smučarskem in deskarskem prostem slogu bo sezono svetovnega pokala začel novembra in decembra. Decembra se bo začela sezona na najvišji ravni tudi za tekmovalce v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu.

Biatlonci bodo sezono svetovnega pokala odprli doma na Pokljuki, na tekmah od 30. novembra do 9. decembra, ker bo Östersund marca gostil biatlonsko svetovno prvenstvo.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar