V Mariboru bo ta vikend tekmovalo 542 »malih lisičk«

V Maribor prihajajo “male lisičke”. Ta vikend bo na Mariborskem Pohorju tekmovalo 542 “malih lisičk”.

Med 26. in 28. januarjem se bo v Mariboru odvilo eno največjih mednarodnih smučarskih tekmovanj, ki ga organizira Alpski smučarski klub Branik Maribor. Na tekmi Little Fox Race se bodo pomerili otroci v kategorijah U8, U10, U12, U14 in U16. Mladi smučarji in smučarke bodo vzdušje velikega tekmovanja doživeli na progi, kjer potekajo tekme za Zlato lisico.

Organizatorji so prijave zaprli že 14 dni pred samim začetkom tekmovanja, saj so dosegli maksimalno število razpoložljivih mest. Pod Pohorjem se bo tako pomerilo 550 otrok iz 11 držav. Kot zanimivost, prijavljeni so 4 klubi z Nizozemske in kar 6 iz Avstrije. Slikovita otvoritvena slovesnost bo potekala že v petek zvečer, ko se bo po progi Snežnega stadiona spustilo 30 smučarjev z baklami in zastavami držav udeleženk. Tekmovanje se bo začelo v soboto, ko se bodo otroci pomerili v veleslalomu. Prava poslastica pa bo nedeljska štafetna ekipna tekma, ki se je na lanski izvedbi izkazala za izjemno atraktivno. Klubi se namreč pomerijo na paralelnih progah, ekipo pa sestavljajo trener in po en otrok iz vsake od kategorij od U10 naprej. Da bo boj napet, napoveduje že glavna nagrada, zmagovalna ekipa bo namreč prejela 5-dnevno potovanje po Jadranu. Na lanski ekipini tekmi je zmagal SK Vuzenica, ki bo letos naslov branil v konkurenci kar 26 ekip iz celotne Evrope. ”Tako veliko število prijavljenih, da smo morali prijave zapreti že 14 dni pred tekmo, je pokazatelj, da je bilo lansko tekmovanje izvedeno zares vrhunsko. Veseli smo številnih tekmovalcev iz tujine, s čimer smo na pravi poti do našega cilja, ki je organizirati najboljše smučarsko tekmovanje za mlade perspektivne športnike v Evropi,” je dejal Boštjan Tancer, Predsednik ASK Branik Maribor je pred tekmo dejal.
Velik odziv tujcev veseli tudi Dominika Dukarič z Marproma, ki upravlja z blagovno znamko Visit Pohorje. ”Tudi letos nam je uspelo pripraviti odlično progo za najmlajše tekmovalce. Takšno tekmovanje za nas ni zgolj športni dogodek, ampak odlična promocija Maribora in seveda dokaz, da je Pohorje zanimiva destinacija, ki privablja turiste,” je dodal.
K prihodu pod Pohorje in navijanju za bodoče zvezde alpskega smučanja so seveda vabljeni tudi gledalci. Cel vikend bo pestro dogajanje z DJ-em, animacijo in kulinarično ponudbo.

Oddaj komentar