V Lukni bo danes dolg in napet dan

Vir: pixabay.com

Teniški reprezentanci Slovenije in Poljske bosta danes v dvorani Lukna v Mariboru določili potnika v drugi krog druge evroafriške skupine Davisovega pokala. Izid po prvem dnevu je 1:1, prva partija, igra dvojic, pa se bo začela ob 12. uri.

Čeprav sta slovenska igralca za igro posameznikov višjeuvrščena na lestvici ATP od Poljakov, Sloveniji ne kaže najbolje. Dejstvo je namreč, da kapetan Miha Mlakar nima ustrezne dvojice, ki se lahko zoperstavi poljskima specialistoma za igro parov, Mateuszu Kowalczyku in Marcinu Matkowskemu, nič dobrega pa ne obeta niti trenutna forma Blaža Role, ki bi v primeru izenačenja rezultata na 2:2 igral zadnjo odločilno partijo.

Mlakar je na petkovem žrebu sicer delegiral dvojico Aljaž Bedene/Blaž Rola, vendar je vprašanje, ali je pametno oba poslati v ogenj, saj Bedeneta, 52. igralca na svetu, pol ure po koncu dvojic čaka nastop proti prvorangiranemu poljskemu igralcu Kamilu Majchrzaku, Blaž Rola, ki je trenutno pod vodstvom novega trenerja Grega Žemlje v fazi fizičnih priprav in določenih tehničnih sprememb, pa je na mesto drugega igralca vskočil po poškodbi Blaža Kavčiča, ki je zapustil ekipo in v Ljubljani zdravi poškodbo stegenske mišice.

Slovenija potrebuje končno zmago, saj je ta predpogoj za preboj v višji rang tekmovanja. V primeru uspeha bi v začetku aprila gostila najverjetneje Zimbabve na drugi stopnički do prve evroafriške skupine, sicer pa bo šla v istem terminu na gostovanje v Turčijo, kjer bo morala zmagati, da ne bo prvič po letu 1993 padla v tretjo evroafriško skupino Davisovega pokala.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar