Trajkovič v Belgiji osvojil srebro

Vir: WTF Slovenija

V Lommelu poteka Odprto prvenstvo Belgije. Gre za enega močnejših turnirjev v Evropi, saj ima oznako G2. Prvi tekmovalni dan je bil namenjen članom. Med 618-timi prijavljenimi tekmovalci so bili štirje Slovenci. Znova je bil odličen Ivan Trajković, ki je osvojil drugo mesto.

Trajkovič v Belgiji osvojil srebro. Vir: WTF Slovenija

Dunja Lemajić in Patrik Divković sta pristala na devetem mestu, medtem ko je bila Sandra Milosavljević sedemnajsta. Zanimivo je, da tako punci kot fanta nastopata v istih kategorijah. Kot prvi se je na tatami podal Divković, ki je nasprotnika iz Francije, Gomisa ugnal kar z 22:1. V drugem krogu, kjer je Divković po napetem obračunu z izkušenim Brazilcem Soajem izgubil s 4:5, se mu je priključil Trajković, ki je bil drugi nosilec kategorije do 87 kilogramov. Bistričan je odpihnil Španca Avilesa, zmagal je z 21:3. Malce bolj enakovredno je bilo četrtfinale, v katerem je Španec Martinez osvojil devet, Ivan pa šestnajst točk. V polfinalu proti tretjemu nosilcu turnirja, Kanadčanu Jordanu Stewartu, je Trajković izvrstno kontroliral dvoboj, katerega je zmagal s 6:1.

Po drugi strani piramide je zanesljivo napredoval Hrvat Šapina, ki je bil deveti nosilec. Nekoliko se je zaustavil le v polfinalu, kjer je bil proti Divkovićemu »krvniku« Brazilcu Martinsu boljši s pomočjo zlate točke. Hrvat je odlično dnevno formo izkoristil tudi v finalu, katerega je dobil s 13:7 in  s tem še enkrat dokazal, da je Trajkoviću neugoden nasprotnik. Za drugo mesto je Ivan osvojil zelo pomembnih 12 točk z svetovno lestvico, s katerimi bo zadržal zelo visoko tretje mesto na svetovni lestvici v kategoriji do 87 kilogramov, na kateri je v tem mesecu napredoval za tri mesta. Tudi na olimpijski lestvici nad 80 kilogramovmu bodo prišle točke še kako prav, saj brani šesto mesto. Se pa mu nevarno bliža Anglež Cho, ki je v Belgiji zmagalv kategoriji nad 87 kilogramov. Dekleti sta tekmovali v kategoriji do 62 kilogramov. Obe sta začeli s turnirjem v drugem krogu. Odlično ga je odprla Lemajićeva, ki je Avstrijko Mohammadi premagala s 23:2. Pred tekmovanjem je kazalo, da je imela Sandra Milosavljević srečo pri žrebu. Njena nasprotnica je bila Hrvatica Bruna Vuletić, ki je na svetovni lestvici za njo. A se je dvoboj odvijal v povsem drugo smer, saj je Vuletićeva zmagala s 24:3. Devetnajstletnica, ki je v mlajših kategorijah dvakrat postala evropska prvakinja, je odlično nadaljevala z dvoboji, saj je zmagala še štirikrat in se po lanski zmagi na Odprtem prvenstvu Avstrije znova veselila prvega mesta na tekmah svetovnega pokala. Vuletićeva je v finalu je premagala prvo nosilko Turkinjo Irem Yaman, ki je v tretjem krogu zaustavila Dunjo Lemajić. S tem je naša najboljša posameznica v zadnjem obdobju osvojila deveto mesto in si za svetovno lestvico priborila dobre tri točke.
Vir: WTF Slovenija

Oddaj komentar