Tina Maze na Lisici z dresom brez napisov

Tina Maze v ciljni areni na Snežnem stadionu. Foto: Aljaž Sedovšek

Najuspešnejša slovenska alpska smučarka vseh časov Tina Maze bo nastopila 7. januarja prihodnje leto na veleslalomu za 53. Zlato lisico v Mariboru, vendar brez napisov oziroma oznak sponzorjev. Gre za dogovor, ki sta ga danes v Ljubljani predstavila pravna zastopnika Smučarske zveze Slovenije in Tine Maze.

Nesoglasij med krovno nacionalno smučarsko organizacijo in samostojno ekipo slovenske šampionke Team to aMaze tako ni več. Dosežen je dogovor med Smučarsko zvezo in Tino Maze. Mazejeva bo nastopila na Zlati lisici v svojem dresu, brez oznak sponzorjev, tako smučarske zveze kot tudi brez oznak svojih sponzorjev. S tem so se strinjali tudi sponzorji Smučarske zveze Slovenije. Formalni odnosi so s tem urejeni, SZS bo upoštevala dogovor, je predstavila pravna zastopnica, kar pomeni, da bodo Mazejevo prijavili na tekmo.

Tina Maze
Tina Maze

Zadovoljni, da je nesoglasij konec in da so dosegli dogovor o poslovilnem nastopu olimpijske in svetovne prvakinje na tekmi svetovnega pokala v Mariboru, so tudi v ekipi Tine Maze. Upoštevaje dejstvo, da Mazejeva ni tekmovala na tekmah svetovnega pokala alpskih smučark že vse od marca lani, je za zdaj odprto le vprašanje, katero startno številko bo nosila na startu 1. vožnje veleslaloma. Mazejeva želi, da bi upoštevali njene dosežke veleslalomske prvokategornice ter da bi nastopila s čim boljšim startnim izhodiščem.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar