Tekmovalke danes preizkušajo teren v Krajnski gori

Danes ob 9.30 bodo tekmovalke preizkusile teren. Kot sporočajo organizatorji, je tudi vse drugo pripravljeno za 54. Zlato lisico, ki bo sedmič v Kranjski Gori.

Danes bodo tekmovalke s prostim smučanjem preizkusile progo v Podkorenu. Žrebanje startnih številk bodo opravili na popoldanski seji vodij ekip na Bledu, kjer prebivajo vse ekipe. V soboto bo ob 9.30 v Podkorenu start prvega veleslaloma, ob 12.15 pa še start finalne vožnje. Ob enakem času (9.30 in 12.15) bo začetek tudi obeh nedeljskih slalomov.

Glavne slovenske favoritinje za vrhunske uvrstitve bodo veleslalomistke Ana Drev, Meta Hrovat in Tina Robnik, ki so ob koncu leta zablestele v Lienzu s šestim, osmim in enajstim mestom. Na veleslalomu se bodo preizkusile še Ana Bucik, novinka v svetovnem pokalu Andreja Slokar in Desiree Ajlec.

Vir: zlatalisica.si

“Organizatorji, ki so se v Kranjski Gori morali odpovedati spremljevalnemu programu, predvidenem za središče Maribora, bodo dobro poskrbeli za gledalce v ciljni areni smučarskega poligona v Podkorenu,” so zapisali na spletni strani 54. Zlate lisice. V soboto jih bodo med obema veleslaloma zabavali Frajkinclarji, v nedeljo med slalomom pa Saška Lendero. Okrog ciljne arene bo dovoljeno le parkiranje vozilom z ustreznimi parkirnimi kartoni, zato bo najboljše parkirati že v Kranjski Gori ali Podkorenu, na površinah, ki bodo označene z informacijskimi tablami in jih bodo tja usmerili policisti ali reditelji. Smučarjem, ki bodo želeli v Veliko dolino (Podkoren 2), bo dostop omogočen preko naselja Podkoren do Rateč in tu s ceste za Planico nazaj po kolesarski cesti do Velike doline.

”Proga v Podkorenu je pripravljena! Tekmovalke jo jutri lahko preizkusijo,” pravi Andrej Rečnik, vodja proge. Pridružil se mu je Aleš Vidic, ki je v tej vlogi na Pokalu Vitranc, tokrat pa je s svojo celotno ekipo priskočil na pomoč Pohorcem in Mariborčanom.

”Tudi vse drugo je nared za 54. Zlato lisico,” pravi generalni sekretar organizacijskega odbora Srečko Vilar.

 

Oddaj komentar