Taekwondoisti v turškem Beleku

Slovenska članska reprezentanca se v turškem Beleku pripravlja na prvi letošnji tekmi svetovnega pokala. V Turčijo so odpotovali v skorajda popolni zasedbi, saj bo na evropskem klubskem prvenstvu, s katerim bodo začeli jutri, 7. februarja, tekmovalo osem Slovencev.

Današnji dan je namenjen kadetom, jutrišnji mladincem, v sredo pa bodo na programu prvi dvoboji v moški članski kategoriji. Šlo bo za kategorije do 54, do 58, do 63 in do 74 kilogramov. V kategorijah do 68 in do 74 kilogramov sta za Slovence najbolj zanimivi, saj v njih nastopajo Jure Pantar, Matic Motaln in Domen Pirc.

Med trojico za najizkušenejšega velja Pantar, ki pravi, da je zaenkrat vse v redu. “Jaz imam tekmo v sredo in že komaj čakam, da se borim po novih pravilih. Počutim se odlično in pričakujem, da bom oddelal dobre borbe,” pravi Pantar.

tekvondoisti v beleku

Preostali naši tekmovalci (Petrušić, Lemajić, Divković, Kobal in Trajković) bodo imeli v sredo tehtanje. Njihove borbe bodo na programu v četrtek. Dan kasneje bodo v Beleku začeli še z Odprtim prvenstvom Turčije, tekmo svetovnega pokala, ki ima, tako kot evropsko klubsko prvenstvo status G1 turnirja. Na njem se bo slovenski reprezentanci priključila Renata Mavrič, ki bo v petek tekmovala v tehniki.

V soboto (11.02.) bodo izvedli turnir v kadetski konkurenci, v nedeljo v mladinski, prihodnji teden v ponedeljek in torek pa še v članski. Urnik bo podoben, kot je na evropskem klubskem prvenstvu, torej bodo kot prvi med osmerico Slovencev na blazine stopili Pantar, Motaln in Pirc.

Ker so v Beleku na pripravah tudi nogometaši Maribora, so naši reprezentanti izkoristili nekaj prostega časa, da so jih obiskali in se slikali s kapetanom vijoličastih, Marcosom Tavaresom.

tekvondoisti v beleku
Taekwondoisti v Beleku z Marcosom Tavaresom

Člani slovenske reprezentance, ki so odpotovali v turški Belek na tekmi svetovnega pokala
Ivan Trajković do 87 kg, Lucijan Kobal do 87 kg, Patrik Divković do 80 kg, Domen Pirc do 74 kg, Jure Pantar do 68 kg, Matic Motaln do 68 kg, Dunja Lemajić do 67 kg, in Ana Petrušić do 49 kg. Vodita jih selektor Miodrag Krnetić in trener Dragan Zarić. V Beleku sta še sodnica Jasna Golubič in tehnični direktor zveze Kristijan Kovačič.

Oddaj komentar