Ta konec tedna odprto prvenstvo v taekwondoju

Slovenske reprezentance v olimpijskem taekwondoju so se minuli konec tedna zbrale v mariborski dvorani Tabor, kjer so preživele delovni vikend. V ospredju sta bila treninga članov in mladincev. Vsi, ki so bili dejavni na treningih, se pripravljajo na odprto prvenstvo Slovenije, ki bo konec naslednjega tedna v dvorani Tabor.

Tisti, ki doslej še niso tekmovali v njej, so se lahko seznanili s prostorom, v katerem bodo proti kolegom iz tujine poskušali doseči kar se da veliko zmag in se potegovati za medalje na dvodnevnem turnirju. V Mariboru se bo 24. in 25. februarja borilo nekaj manj kot 1100 posameznikov iz številnih evropskih držav.

Ožje člansko reprezentančno jedro Slovenije za turnir G1 v slovenski vrsti tvorijo Dunja Lemajić, Ana Petrušić, Jure Pantar in in Ivan Trajković. “Sezono bi moral začeti v Turčiji, a mi je poškodba preprečila odhod na jug Evrope. Zato komaj čakam na tekmovanje v Mariboru. Konkurenca je zelo solidna, računam pa na zmago pred domačim občinstvom,” je pred vrhuncem sezone na domačih tleh povedal Ivan Trajković.

Jure Pantar, Trajkovićev “cimer” na turnirjih, je s tekmovanji že začel: “V Turčiji sem sicer izpadel po drugem dvoboju, ko mi je zmanjkalo nekaj točk. A sem zadovoljen s prikazanim. Letos sem se odločil, da se bom boril v višji kategoriji. Moj prvi cilje je, da v borbah uživam. Če bo tako, potem bodo tudi rezultati solidni.”

Nekaj več težav sta v preteklem letu imeli dekleti. Petrušićeva in Lamajićeva želita, da bi ju letos poškodbe zaobšle. “Dejansko sem letošnjo sezono začela z manjšo poškodbo. Zato sem bila lani, v tem obdobju v boljši formi. Sem pa, tako kot Jure, zamenjala kategorijo. V tem trenutku mi je najbolj pomembno, da v borbah uživam,” je na druženju z novinarji povedala Ana Petrušić.

Dunja Lemajić je o sezoni, ki je pred njo dejala: “Odprto prvenstvo Slovenije bo moj otvoritveni turnir sezone. Zatem bom odšla v Bolgarijo. Do evropskega prvenstva želim veliko tekmovati in se na ta način pripraviti na evropsko prvenstvo.”

Tako kot v preteklih letih, ostaja selektor članske reprezentance Miodrag Krnetić tudi v začetku tega optimističen: “Četverica, ki jo vidite, predstavlja okostje naše reprezentance. Lani smo naredili nekaj odličnih rezultatov. Zato pričakujemo, da bomo v Mariboru nadaljevali z zbiranjem medalj. Dejansko smo se v preteklih mesecih precej ukvarjali z zdravljenjem poškodb. Upam, da je to sedaj dokončno mimo in da bomo vsi skupaj uživali v dogajanju na odprtem prvenstvu Slovenije.”

Deseto odprto prvenstvo Slovenije ne bo posebno samo zaradi številke v naslovu. Kristijan Kovačič, tehnični direktor zveze, je več kot zadovoljen z odzivom tekmovalcev iz tujine: “S sprejemanjem prijav smo morali zaključiti že pred tremi tedni. Nekaj dni nazaj smo imeli na čakalni listi več kot 100 taekwondoistov. Zato smo vse zveze zaprosili, da nam pošljejo seznam tistih, ki so prijavljeni in jih iz različnih razlogov ne bo v Maribor. Danes bomo registrirali zamudnike, tako da bo na prvenstvo naše države prišlo okoli 1080 borcev.”

Vse tri slovenske reprezentance (kadetska, mladinska in članska) so v dvorani Tabor konec tedna opravile po dva treninga. Pri mlajših je bilo v ospredju višanje fizičnih moči, pri starejših pa že neposredna priprava na mednarodno gledano najpomembnejše tekmovanje v Sloveniji, ki postaja stalnica v svetovnem pokalu.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar