Šuler ne bo igral proti Triglavu

Marko Šuler, NK Maribor, NK Maribor - ND Gorica 5:0 (2:0). Foto: M. Pigac

Nogometaši NK Maribora so pred tekmo s Triglavom optimistični, čeprav med igralci ne bo Marka Šulerja zaradi poškodbe gležnja.

Aleks Pihler je na današnji izjavi za medije v Ljudskem vrtu povedal, da se po tekmi s Celjem pozna odsotnost tekmovalnega ritma, a to “kompenzirajo” z intenzivnejšimi treningi. Na novi poziciji zdaj Pihler nadomešča poškodovanega Martina Milca. Dejal je, da se na svoji poziciji počuti dobro in, da od soigralca Milca “ni potreboval dodatnih navodil”, čeprav se v slačilnici pogovarjajo tudi o tem, vendar bolj v šali kot zares. Danes pa je tudi zadnji dan prestopnega roka in po besedah trenerja Darka Milaniča v ekipi ne bo sprememb. Dotaknil se je tudi tekme s Celjem, kjer je Maribor nekoliko nepričakovano na domačem igrišču iztržil zgolj točko. “S tako intenzivnim branjenjem so nas nekoliko presenetili, čeprav smo ves čas skušali izigrati njihovo obrambo in doseči zmagoviti zadetek. Razlog za njihovo zaprto igro verjetno tiči tudi v tem, da so bili na dnu prvenstvene lestvice in tako proti nam skušali iztržiti vsaj točko,” je nekoliko presenetljivo postavitev Celja opisal Aleks Pihler.

Milanič pa je ob tem še pojasnil, da nogometaši Maribora v gosteh igrajo bolje kot v Ljudskem vrtu, tudi kar se tiče števila doseženih golov, zato v nedeljsko tekmo proti Triglavu zrejo z optimizmo. “Posledica takšne statistike prav gotovo tiči v dejstvu, da se vse gostujoče ekipe domačega prvenstva v Ljudskem vrtu “tradicionalno” zaprejo, med tem, ko se na domačih igriščih in pred domačo publiko želijo izkazati in posledično igrajo proti Mariboru bolj napadalno,” je letošnjo statistiko nogometašev Maribora opisal trener Milanič.

“Zdaj smo imeli tekmo v največjem mrazu, v nedeljo pa najbrž popoldne v največji vročini. A se ne oziramo na te okoliščine, oddelati je treba tekmo na najboljši način. Triglav ima zanimivo, mlado ekipo, pričakovati je, da bodo zelo agresivni. Zato se moramo dobro pripraviti na vse, imamo dovolj časa za trening v tem tednu, da izpilimo določene variante. Da zmagamo in gremo z dobro popotnico na krajši premor,” še pravijo v NK Maribor.

Tekma med Mariborom in Triglavom bo v nedeljo, 2. septembra ob 16.00, v Kranju.

Oddaj komentar