Štuhčeva osma na drugem treningu smuka v Aareju

Ilka Štuhec na 55. Zlati lisici

Sredin dopoldan je na svetovnem prvenstvu postregel z drugim treningom smuka za ženske. Ilka Štuhec je na skrajšani progi zaradi kasnejše moške tekme  dosegla osmi čas in še enkrat preizkusila smukaško progo.

Po 14. mestu na prvem treningu je Štuhčeva danes za prvo uvrščeno Švicarko Jasmine Flury zaostala za sekundo in šest stotink. Še štiri sekunde počasnejši sta bili prva in druga v skupnem seštevku svetovnega pokala v smuku Nicole Schmidhofer in Ramona Siebenhofer. Po treningu je Ilka Štuhec povedala: “Še en trening, sicer po skrajšani progi, pomeni še eno spoznavanje proge. Kot sem omenila že včeraj, do kombinacije in smuka je še nekaj treningov, ki jih moramo kar najbolje izkoristiti.”

Takoj po treningu smuka se je aktualna svetovna prvakinja v smuku odpravila na trening slaloma, ki mu bodo danes in jutri v ekipi posvetili nekaj več pozornosti kot doslej. Razlog je seveda petkova kombinacija. Že včeraj pa je Mikaela Shiffrin sporočila, da na kombinaciji in nedeljski smukaški preizkušnji ne bo nastopila.

Jutri je v Aareju na sporedu še tretji uradni trening smuka, v petek pa se alpska kombinacija s smukaškim delom začne ob 11. uri.

 

Oddaj komentar