Štuhčeva, Ferkova in Brodnikova ostale brez treninga in smuka

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Avstrijski organizatorji smuka za svetovni pokal so izgubili boj z vremenom. Zaradi slabih vremenskih razmer, sneženja in slabe vidljivosti, so v Zauchenseeju odpovedali smukaški trening ter s tem tudi za danes načrtovani specialni smuk. Na startu treninga in tekme so bile tri Slovenke Ilka Štuhec, Maruša Ferk in Vanja Brodnik.


Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec
Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

V avstrijskem Zauchenseeju so zaradi obilnega sneženja odpadla oba treninga. Odločili so se, da sporeda tekmovanja, v nedeljo je načrtovana kombinacija, ne bodo spreminjali, temveč bodo skušali pred napovedanim smukom izpeljati trening, da bodo zadostili pravilom in da bodo tekmovalke tako dobile priložnost spoznati se s progo. A je bila narava močnejša. Mednarodna smučarska zveza (Fis) bo naknadno sporočila odločitev o usodi četrtega smuka za točke svetovnega pokala alpskih smučark v tej sezoni. Na nedeljskem sporedu ostaja alpska kombinacija s superveleslalomom z začetkom ob 9.30 in slalomom z začetkom ob 12.15.

Prva tri smuka je dobila 26-letna slovenska senzacija, v rdečo majico vodilne smukačice oblečena Ilka Štuhec, ki je decembra pokorila vso konkurenco v Lake Louisu in Val s’Iseru za popolni izkupiček 300 točk. Mariborčanka ima pred prvo zasledovalko, drugouvrščeno Sofio Goggio, v posebnem seštevku discipline 138 točk prednosti. Četrtouvrščena Italijanka pa je uvrščena pred peto Štuhčevo v skupnem seštevku, razlika med njima je le osem točk. Za zdaj je tako odložena tudi napovedana vrnitev dveh ameriških zvezdnic alpskega smučanja v belo karavano. Na startu smuka sta bili po dolgem času Lindsey Vonn in Julia Mancuso. Smukaško preizkušnjo je izpustila vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala 21-letna Američanka Mikaela Shiffrin, slalomska in veleslalomska specialistka.

V Wengnu so v petek spravili pod streho obe vožnji druge, zadnje moške alpske kombinacije. Kljub temu, da so zamenjali vrstni red disciplin, najprej je bil slalom, nato smuk, je tekma potekala v neregularnih razmerah, zlasti tekmovalce na skrajšanem smuku, ki so kasneje prišli na vrsto, je motilo sneženje, ki je upočasnjevalo smuči. Na zmagovalnem odru so se tako znašli tekmovalci, ki pred tem še nikoli niso stali na stopničkah.

Danes bo na sporedu klasični smuk, z začetkom ob 12.30. Tudi ta tekma je pod velikim vprašajem.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar