Srebrni, a za nas zlati, slovenski odbojkarji

Vir:: FB stran Odbojkarska zveza Slovenije - Volleyball Federation of Slovenia

Odbojkarji Srbije so novi evropski prvaki v odbojki. V današnjem finalu v Parizu so morali Slovenci priznati premoč tekmecem z 1:3 (19, -16, -18, -20) in so po štirih letih osvojili še drugo srebro na tovrstnem tekmovanju.

Evropsko prvenstvo v odbojki se je končalo. S sinočnjo finalno tekmo v Parizu je padel zastor nad enim največjih športnih dogodkov leta, za Slovenijo kot sogostiteljico morda celo največjim. Tudi končalo se je z izjemnim uspehom, srebrno medaljo, čeprav so bili odbojkarji v Parizu takoj po izgubljenem finalu zelo razočarani.

Odbojka je postala pravi hit, v treh tednih so slovenski odbojkarji naredili več za promocijo svojega športa kot prej v več letih. To je prvi vtis pravkar končanega evropskega prvenstva, ki ga je gostila tudi Ljubljana, pa čeprav po finalu in porazu s Srbijo z 1:3 ostaja kanček grenkobe.

Ob koncu so slovenski igralci ocenili, da jim je zmanjkalo nekaj energije. Srbija je na koncu bila boljši nasprotnik, žal pa jim je predvsem zato, ker se številnim navijačem v Parizu niso mogli zahvalit z zmago.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar