Športna jesen omogočila 25-im otrokom šolo v naravi

Ta vikend je že drugo leto zapored, na športnih igriščih potekala dobrodelna prireditev Športna jesen, ki je pritegnila preko 1200 obiskovalcev, otrok, družin in tudi starejših.

“V organizacijskem odboru je sodelovalo kar preko 50 prostovoljcev, ki so poskrbeli, da je bila ta sobota res v duhu slogana »Zdravo za zabavo«. In dosegli smo svoj cilj,” pravijo organizatorji. Zbrali so toliko sredstev, da bodo lahko kar 25-im otrokom plačali šolo v naravi in sicer večdnevni tečaj smučanja ali plavanja na morju

“Športna jesen je nastala na pobudo staršev. Na največji mariborski osnovni šoli v Mariboru, OŠ Franceta Prešerna Maribor so se leta srečevali z izzivom, kako poslati otroke na šolo v naravi ali na smučanje, saj veliko staršev tega stroška ni zmoglo,” je povedala predstavnica Sveta staršev Tanja Verhovnik. Skupni iniciativi staršev in šole po dobrodelni športni prireditvi je najprej prisluhnilo Športno društvo Razvanje, nato pa še vsa društva v Razvanju in Krajevna skupnost Razvanje, kjer se nahaja podružnična šola OŠ Franceta Prešerna Maribor. Skupaj dokazujejo, da je možno premagati vse, če le stopimo skupaj. Organizatorja Osnovna šola Franceta Prešerna Maribor in Športno društvo Razvanje sta na dogodek povabila vse generacije, vse prebivalce Maribora z okolico, da so si utrgali čas za zdrav življenjski slog in kanček dobrodelnosti.

Na pestri prireditvi je vsak je našel nekaj zase, od teka, skupinskih vadb v naravi kot so bile joga za odrasle in otroke, aerobika, športni poligon za najmlajše, plesne delavnice, nogomet, odbojka, nordijsko hoja, tradicionalni razvanjski pohod na Poštelo, ki ga že leta izvaja Turistično društvo Razvanje. “Na posamezno vadbo se je prijavilo tudi preko 250 sodelujočih. Rdeči križ Razvanje je poskrbel za merjenje krvnega tlaka. Vsi obiskovalci pa so se lahko okrepčali na tržnici lokalnih dobrot, kjer so našli slovenski  med, zelenjavo, Ptujski lük, domače sendviče, potico, gibanico, palačinke iz šolske kuhinje in domače pecivo, ki so ga spekle in podarile upokojenke Društva upokojencev Razvanje,” so še dejali organizatorji.

Oddaj komentar