Shiffrinovi znova zmaga v Semmeringu, Štuhčeva pred Drevovo

Američanka Mikaela Shiffrin je še drugič po vrsti zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Semmeringu. Francozinja Tessa Worley je bila druga. Za tri stotinke sekunde je prehitela Nemko Viktorio Rebensburg, ki ji je pripadlo tretje mesto. V finalu sta nastopili dve Slovenki. Ilka Štuhec je bila 22., Ana Drev pa 24.

Shiffrinova je v letošnji sezoni trem slalomskim zmagam dodala še veleslalomski s še drugo zaporedno zmago za veleslalomski dvojček na smučišču nad Dunajem. Enaindvajsetletna ameriška zvezdnica ima tako na svojem računu v svetovnem pokalu že 25 zmag, 22 od teh je slalomskih, tri pa so veleslalomske. Pred letošnjim Semmeringom je veleslalomski prvenec osvojila pred dvema letoma v Söldnu.

V finale sta se uvrstili dve Slovenki od štirih na startu. Slovenski dvoboj je pripadel Ilki Štuhec, ki je prehitela najboljšo slovensko veleslalomistko Ano Drev. Štuhčeva je z 22. mestom postavila najboljši veleslalomski izid v karieri. Drevova je ob zelo slabih razmerah na progi s 24. mestom vpisala najslabši veleslalomski izid v novi sezoni, saj se prvič na petih veleslalomih ni uvrstila med najboljših deset veleslalomistk.

Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec
Ilka Štuhec; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Edina Slovenka v prvi veleslalomski jakostni skupini je bila po prvi vožnji 13., v finalu pa je imela precejšnjo smolo, saj je imela daleč najslabše razmere na progi ter je ob prihodu v cilj za tri desetinke zaostala za ekipno kolegico Štuhčevo, ki je v finale napredovala z 29. časom prve vožnje.

Štuhčeva je z veleslalomom sicer lahko zelo zadovoljna. Decembra je zaslovela v hitrih disciplinah s premiernimi tremi smukaškimi zmagami in krstno zmago v kombinaciji ter petim in sedmim mestom v superveleslalomu. 26 – letna Mariborčanka je odlično formo s smukaških strmin prenesla tudi na bolj zavite proge. Štuhčeva ostaja na tretjem mestu v seštevku svetovnega pokala, za Schiffrinovo pa zaostaja 203 točke.

Letošnji spored svetovnega pokala se bo končal ta četrtek z ženskim slalomom v Semmeringu in moško alpsko kombinacijo s superveleslalomom in slalomom v Santa Caterini.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar