Proen Maribor ubranil naslov državnega prvaka!

Futsalerji kluba Proen Maribor so na 4. finalni tekmi premagali Litijo in tako z rezultatom 3:1 v zmagah znova postali državni prvaki v dvoranskem nogometu.

Neporaženi po rednem delu lige

Štajerci so bili veliki favoriti že pred izločilnimi boji, saj jih v rednem delu ligaškega tekmovanja ni uspela poraziti niti ena ekipa, poleg tega so se lahko pohvalili z najučinkovitejšim napadom in najboljšo obrambo (gol-razlika: +56).

Prvi poraz šele v polfinalu
V četrtfinalu so vijoličasti na dveh tekmah brez težav odpravili FK Zavas Siliko, prvič pa so bili poraženi šele na tretji polfinalni tekmi, ko jih je KMN Oplast Kobarid pred domačimi tribunami premagal s 5:1. Kljub temu so »Proenovci« z boljšim izkupičkom zmag napredovali v finale državnega prvenstva.

V finalu spet z Litijo
Scenarij v finalu je bil skoraj identičen lanskemu – ista tekmeca in znova slavje Mariborčanov na 4. finalni tekmi v Litiji, le da so bili letos Litijani trši oreh kot v lanski finalni seriji. Na treh srečanjih so o zmagovalcu odločale 6-metrovke, rezultat prve tekme v Litiji pa je bil zanesljivo na strani vijoličastih (0:5). Četrto srečanje je bilo odločilno, saj je štajerski klub znova zmagal po kazenskih strelih, potem ko je v rednem delu dve sekundi pred koncem izenačil Čeh.

Izjemni sezoni Maribora
Člani FC Proen Maribor so v minulih dveh sezonah osvojili 4 pomembne lovorike, 2 naslova državnega prvenstva in 2 naslova pokalnega prvenstva. Za nameček so uspešno konkurirali tudi v ligi prvakov, kjer so se uvrstili med 16 najboljših ekip v Evropi in bili zelo blizu uvrstitvi v finale štirih.

Oddaj komentar