Prijave na 4. mariborski mestni tek že odprte

FOTO: Športna zveza Maribor

Športna zveza Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor letos že 4. leto zapored organizira mestni tek, namenjen športnim navdušencem in tekačem rekreativcem. Tek se bo odvijal 7. septembra, kot smo že vajeni, pa bo tudi letos trasa speljana skozi samo mestno središče in bo med tekom ponujala slikovite poglede na najlepše točke Maribora. 5 km in 10 km trasa sta speljani tako, da se lahko po njih podajo ljubiteljski tekači kot tudi tisti, ki se bodo na trasi spopadli s časom. Posebno mesto pa bodo letos na teku dobile družine. Družinski člani, mlajši od 15 let, bodo ob prijavi svojih staršev tekli brezplačno. Enako kot lani, pa se bo dan pred osrednjim tekom odvil še otroški Ajdin tek.

FOTO: Športna zveza Maribor

Organizatorjem je v ponos tesno sodelovanje z novim glavnim partnerjem teka – znamko Continental. Nemški tehnološki velikan, ki po svetu zaposluje okrog 240.000 ljudi in je najbolj poznan po svojih premium pnevmatikah, ima namreč prav v štajerski prestolnici sedež za prodajo in marketing pnevmatik za devet držav v regiji Adria.

Letošnji tek, družinski tek

Čeprav je tek že prejšnja leta zaznamoval rekreativni karakter, ki je k rekreaciji pritegnil tako mlajše kot starejše tekače, pa bo letošnji tek še posebej zaznamovan kot »družinski« tek. S prijavo odraslega družinskega člana na 5-kilometrsko traso teka, bodo brezplačno štartnino prejeli tudi vsi družinski člani do 15. leta. In ker si organizator Športna zveza Maribor zares prizadeva k teku privabiti čim več družin, bo za družinsko udeležbo pripravljen tudi poseben nagradni sklad. Lanskoletna novost, otroški Ajdin tek, je bila med mariborskimi osnovnimi šolami izjemno dobro sprejeta. Tako da lahko letos, ko se bo Ajdin tek odvijal že drugič, pričakujemo še množičnejšo udeležbo.

FOTO: Športna zveza Maribor

“Pri Športni zvezi Maribor se nadejamo, da bomo v petek, 6. septembra, po mariborskih ulicah videli teči osnovnošolce vseh mariborskih OŠ. Tako otroški kot osrednji tek bo zaznamoval bogat spremljevalni program. Za zgodnje prijave na 4. Mariborski mestni tek je že na voljo spletna stran, cenejšo prijavo na tek pa je mogoče izkoristiti le do konca aprila. Prijavnico in več informacij o dogodku najdete na: www.gibajmaribor.si/4-mariborski-mestni-tek,” so sporočili iz Športne zveze Maribor.

Oddaj komentar