Prihodnji teden znova festival mariborskega športa

Vir: ŠZ Maribor

Športna zveza Maribor bo 23. septembra na Trgu Leona Štuklja priredila Festival mariborskega športa katerega osnovni namen je predstavitev društev in klubov ter njihovih aktivnosti.

Športna zveza Maribor bo 23. septembra na Trgu Leona Štuklja, med 10.00 in 13.00 uro organizirala Festival mariborskega športa katerega osnovni namen je predstavitev društev in klubov ter njihovih aktivnosti. “Letos se je prijavilo šestnajst različnih športnih organizacij, ki bodo predstavili različne športne panoge. Tako bodo obiskovalci lahko videli predstavitev ritmične, gimnastike, juda, atletike, BMX kolesarstva, nogometa, smučanja, aikida, plesa, ju-jitsa, hokeja, plavanja, košarke in ameriškega nogometa. Svoje aktivnosti bo predstavil tudi Rdeči križ Slovenije, ki bo med drugim predstavil tudi temeljne postopke oživljanja,” so sporočili iz Športne zveze Maribor.

V sklopu festivala pa bo letos prvič potekal tudi projekt Žogarija. Gre za mednarodni projekt, ki že 14. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da nogomet in šport na splošno lahko izboljšata kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe med njimi samimi, v šoli, enako tudi v lokalnih skupnostih in širše. Poleg tekmovalnega dela kjer se otroci pomerijo v nogometu 3 na 3, bo na voljo tudi Mini Žogarija za vrtce in kolesarski poligon.

Evropski teden športa bo sicer v Sloveniji letos potekal že petič, tokrat med 23. in 30 septembrom 2019.  Gre za pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. “Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE (ang. Bodite aktivni) in v Sloveniji “Bodi aktiven, bodi zdrav”, njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto,” pravijo v Športni zvezi Maribor.

Oddaj komentar