Po uspešni Zlati lisici bodo odprli nove proge

Mariborsko javno podjetje Marprom, ki upravlja z žičniškimi napravami na Pohorju, je zadovoljno z organizacijo svojih nalog na Zlati lisici in pojasnjuje, da so ga kot dobrega partnerja, ki je ustrezno pripravil progo za smučarke, prepoznali tudi organizatorji tekem. Ob tem za naslednje dni napoveduje odpiranje novih prog in nadaljnji dober obisk.

pohorje-snega-smucisce-1

Kot so včeraj sporočili iz podjetja, so v času, ko so morali zaradi Zlate lisice zapreti snežni stadion, za običajne smučarje veljale ugodnejše cene dnevnih vozovnic. Že v naslednjih dneh pa bodo odprli dodatne proge, so dodali.

Zelo nizke temperature so jim namreč omogočile, da lahko trenutno zasnežujejo tudi Čopovo progo, to pa pomeni, da bodo imeli kmalu odprti kar dve progi do doline. Ob progi do snežnega stadiona bo od 12. januarja smučarjem na razpolago tudi manj zahtevna Čopova proga.

Da Mariborsko Pohorje velja za zelo priljubljeno smučarsko destinacijo, po besedah Marproma dokazuje tudi dober obisk v dosedanjem delu sezone. Do konca leta 2016 so ob 2000 sezonskih vozovnicah prodali preko 7000 dnevnih in večdnevnih smučarskih vozovnic. Z odprtjem dodatnih prog pa na mariborskem in areškem delu Pohorja tudi v nadaljevanju sezone pričakujejo spodbudne rezultate.

“Še naprej se bomo trudili, da bodo naše smučarske proge čim bolje urejene. Zavedamo se, da bomo le s kakovostnimi progami in dodatno ponudbo na pohorske strmine privabili še več smučarjev. Prav to pa je eden od naših glavnih ciljev v aktualni zimski sezoni, v katero smo vstopili kot dolgoročni koncesionar na Mariborskem Pohorju,” je dejal Bernard Majhenič, direktor podjetja, ki je v času Zlate lisice skrbelo tudi za brezplačne avtobusne prevoze iz središča Maribora pod Pohorje.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar