Nogometaši Maribora in Olimpije z neodločenim izidom

Maribor : Olimpija

Nogometaši Maribora in Olimpije so se na povratni tekmi slovenskega pokala v Ljudskem vrtu razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1), s čimer je v finale po skupnem izidu 3:2 napredovala Olimpija, saj se je prva tekma v Stožicah končala z 2:1 za ljubljanski klub. Finale bo 31. maja v Kopru, kjer bodo nasprotnik Olimpije Domžale.

Olimpija je v gosteh je obdržala prednost, ki si jo je priigrala na domačem igrišču. Čeprav je bil Maribor z napadalno igro večkrat v priložnosti, pa je mrežo Roka Vodiška zadel le enkrat, ob izenačenem izidu pa je v finale napredovala Olimpija.

Prvi polčas so, kot je že pred tekmo napovedal strateg vijoličastih Darko Milanič, bolj napadalno začeli Mariborčani, ki so s tremi igralci v napadu napovedali ofenzivo proti ljubljanskemu golu. Priložnosti Maribora so se kar vrstile, prva v 3. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Matej Palčič, a bil nenatančen. Že tri minute kasneje je gostujoči vratar Rok Vodišek nevaren poskus Marcosa Tavaresa odbil v polje do Milivoja Novakovića, a je bil ta v prepovedanem položaju.

Pritisk mariborskih nogometašev se je nadaljeval tudi minuto kasneje, ko je Mitja Viler poslal predložek pred ljubljanska vrata, kjer je bil Luka Zahović na drugi vratnici za malo prekratek. V 13. minuti je enak predložek poslal še Aleks Pihler, Tavares pa pred golom žoge ni najbolje zadel. V 17. minuti je sledil prvi resnejši napad Olimpije. Podajo Andraža Kirma je proti golu preusmeril Nemanja Mitrović, žoga pa je bila lahek plen za domačega vratarja Matka Obradovića. V nadaljevanju je njegovo podajo prestregel Blessing Eleke, a je njegov strel pravočasno blokiral Aleksander Rajčević.

V 20. minuti je Aris Zarifović v ljubljanskem kazenskem prostoru posredoval z roko, a je piščalka Damirja Skomine ostala nema. Tavares si je priboril žogo, podal do Zahovića, temu pa se je pod noge pognal Vodišek. Minuto kasneje je strel Hotića končal nad vrati Vodiška. Dve minuti kasneje je podal Viler, Zahović pa je z glavo meril previsoko. Z globinsko podajo se je v 26. minuti izkazal Hotić, a je Vodišek pravočasno posredoval pred Novakovićem. Hotić je poskusil tri minute kasneje, žoga pa je končala ob levi vratnici vratarja Vodiška.

V 32. minuti so Ljubljančani povedli. Dino Štiglec je izvajal prosti strel, žoga se je v gneči pred mariborskim golom odbila do Alexandruja Cretuja, ta pa z močnim strelom v desni zgornji kot premagal Obradoviča in gostom priboril lepo prednost.

V drugem delu tekme se je igra sprva odvijala na sredini igrišča, Olimpija je v 57. minuti poskusila preko Leona Benka, a je bil Obradovič na pravem mestu, dve minuti kasneje je imel priložnost Maribor, vendar pa Novaković ni prišel do zaključnega strela. V 64. minuti je Mitja Viler meril mimo desne vratnice ljubljanskega gola, Vodišek pa si je zaradi zavlačevanja že v 66. minuti prislužil rumeni karton.

V 69. minuti je roke Vodiška ogrel Dare Vršič, ki je v igro vstopil v 61. minuti, a je bil gostujoči vratar na mestu. V 71. minuti je Hotić sam ostal na kakšnih 20 metrih, z močnim strelom z levo nogo je premagal Vodiška in izid poravnal. Maribor je imel priložnost tudi v 78. minuti, a se je znova izkazal Vodišek. V sodnikovem dodatku je Maribor še poskušal, a je bila obramba Olimpije dovolj zbrana.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar