To nedeljo bo Maribor ZZrolano mesto

To nedeljo, 17. septembra bo Maribor zopet ZZrolano mesto. Največja parada rolanja, ki bo tudi tokrat v okviru Evropskega tedna mobilnosti, bo s pričetkom ob 15. uri, s startom na Trgu svobode v Mariboru. Kot vsa leta doslej je dogodek tudi tokrat popolnoma brezplačen. V primeru dežja se dogodek prestavi na nedeljo 24. septembra. 

Zdrava zabava v sodelovanju z Mestno občino Maribor (Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave) v okviru Evropskega tedna mobilnosti pripravlja že trinajsto ZZrolano mesto. Gre za edinstven dogodek – parado rolanja za glasbenim tovornjakom po mestnih ulicah, ki bodo za ta namen zaprte za promet.

ZZrolano mesto je svojo premiero doživelo že davnega leta 2002. Od takrat naprej se dogodka udeležuje več sto navdušencev rolanja, nazadnje so jih našteli več kot petsto. “Start približno 11 kilometrskega rolanja bo na Trgu svobode ob 15. uri, ker je pa tempo prilagojen najbolj počasnemu udeležencu, sama parada traja malce več kot uro. Med potjo po mestnih ulicah se okrepčamo z vodo in kratkim postankom, za najbolj utrujene pa bo kot zmeraj poskrbljeno. Prijave se bodo zbirale uro pred startom rolanja na Trgu svobode v Mariboru,” so povedali organizatorji.

Parada se bo pričela ob 16. uri, od 15. dalje pa se zbirajo prijave.  Ljubitelje rolanja, bo na čelu karavane rolarje pospremil velik tovornjak, na katerem je DJ, ki skrbi za dobro glasbo in zabavo. Ob njem je tudi animator, ki popestri več kot uro dolgo pot. Rolanje poteka po mestnih ulicah, ki so v tem času zaprte za ves promet, da lahko udeleženci varno in brezskrbno uživajo v športu. Po koncu rolanja, ko se parada vrne na Trg svobode, bomo izmed vseh prijavljenih izžrebali nagrajenca, nagradili bomo pa tudi najmlajšega in najstarejšega udeleženca.

Več na Facebook profilu.

Oddaj komentar